Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πτώμα του Γιαχία Σινουάρ μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία εντός Ισραήλ μετά τη νεκροψία

Το πτώμα του Γιαχία Σινουάρ μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία εντός Ισραήλ μετά τη νεκροψία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γιαχία Σινουάρ, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Η σορός του πρώην ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, φέρεται να μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία εντός του Ισραήλ αφού ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση της σορού του μετά την εξάλειψή του.

Η σορός του πρώην ηγέτη της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, ο οποίος εξοντώθηκε στη Γάζα την Τετάρτη 16/10, παραδόθηκε σε μυστική εγκατάσταση στο Ισραήλ μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ynet την Παρασκευή 18/10.

Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι σαφές τι θα γίνει με το πτώμα του και αν θα χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν μια συμφωνία ομήρων για την επιστροφή των 101 Ισραηλινών που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αυτοψία αποκάλυψε ότι ο Σινουάρ πυροβολήθηκε στο κεφάλι και το σώμα του έφερε ενδείξεις τραυμάτων από σφαίρες.

Το σωματικό του βάρος ήταν φυσιολογικό.

Δεν έχουν ληφθεί ακόμη τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έκθεσης, η οποία θα καθορίσει εάν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή ψυχοτρόπων ουσιών.

Ο Σινουάρ εξαλείφθηκε πριν από δύο ημέρες μετά από μια τυχαία συνάντηση, χωρίς προηγούμενη πληροφόρηση, με στρατιώτες των IDF στον προσφυγικό καταυλισμό Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα – την ίδια περιοχή όπου εκτελέστηκαν στο τούνελ έξι Ισραηλινοί όμηροι στα τέλη Αυγούστου.

Οι IDF δημοσίευσαν αργότερα πλάνα από drone από τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ.

Πλάνο από ισραηλινό αναγνωριστικό ντρόουν: Ο Γιαχία Σινουάρ λίγο πριν εξοντωθεί.

Σχετικά άρθρα