Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ εγκατέστησε θέση μάχης αρμάτων μέσα στη Συρία

Το Ισραήλ εγκατέστησε θέση μάχης αρμάτων μέσα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Νταράα, Συρία,

Το Ισραήλ δημιούργησε μια οχυρωματική θέση αρμάτων μάχης στην επαρχία Κουνέιτρα στη νότια Συρία. Κοντά της υπάρχει ένα οχυρωμένο σημείο που κατέχεται από Ρώσους στρατιώτες στον λόφο Τελ Χαρά στην εν λόγω περιοχή.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσχισαν τα σύνορα με θωρακισμένο κατασκευαστικό εξοπλισμό στη νότια ύπαιθρο της πόλης Κουνέιτρα στη νότια Συρία και ανέπτυξαν δύο άρματα σε θέση μάχης που δημιούργησαν.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, δύο τεθωρακισμένα με κατασκευαστικό εξοπλισμό που ανήκε σε Ισραηλινούς στρατιώτες πέρασαν στο συριακό έδαφος τις προάλλες και εγκατέστησαν μια θέση μάχης κοντά στο χωριό Καβντάνα στα νότια της Κουνέιτρα.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχτισαν χωμάτινα οδοφράγματα για τη θέση, έσκαψαν σε μεγάλη περιοχή, και ανέπτυξαν δύο τανκς εκεί.

Υπάρχει ένα σημείο που ανήκει σε Ρώσους στρατιώτες στον λόφο Τελ Χαρά, που βρίσκεται κοντά στην εν λόγω θέση.

Παρόλο που η Χεζμπολάχ και οι ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν μικρή παρουσία στις πόλεις Νταράα και Κουνέιτρα, ο συριακός στρατός πραγματοποιεί δραστηριότητες αναγνώρισης και επιτήρησης στη γραμμή των συνόρων.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός στόχευσε ένα συριακό στρατιωτικό αρχηγείο στην Κουνέιτρα και στη δήλωση που έκανε η Συρία αναφέρθηκε ότι ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του στην επίθεση.

Σχετικά άρθρα