Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί ΔΕΝ «ακούνε» την κυβέρνηση Μπάιντεν

Οι Ισραηλινοί ΔΕΝ «ακούνε» την κυβέρνηση Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λίβανος, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζέικ Σάλιβαν, Τζιχαντιστές, Χαμάς, Χεζμπολάχ,

«Η εμπιστοσύνη μας στους Ισραηλινούς είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή και για σοβαρούς λόγους», δηλώνουν αμερικανικές πηγές που επικαλείται η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Axios.

Δύο από τους αξιωματούχους είπαν ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Παρασκευή στον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντέρμερ ότι οι ΗΠΑ αναμένουν «σαφήνεια και διαφάνεια» από το Ισραήλ για τα σχέδιά του για μια πιθανή επίθεση στο Ιράν – αντίποινα στην επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν επίσης για την πιο πρόσφατη επιχείρηση που ξεκίνησε ο ισραηλινός στρατός στη βόρεια Γάζα.

«Μας λένε αυτό που θέλουμε να ακούσουμε – το πρόβλημα είναι δεν τους εμπιστευόμαστε», λέει ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα σε άρθρο της η Wall Street Journal τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση μοιάζει ολοένα και περισσότερο με θεατή στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής.

Σχετικά άρθρα