Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τιμολόγια ρεύματος: Πώς θα διαμορφωθούν τον Οκτώβριο

Τιμολόγια ρεύματος: Πώς θα διαμορφωθούν τον Οκτώβριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός,

Σταθερές ή ακόμη και μειωμένες χρεώσεις για τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα ανακοινώσουν την Τρίτη 1/10 οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Και αυτό γιατί η τιμή χονδρικής του Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε κατά 13,4% χαμηλότερα από τον Αύγουστο και ειδικότερα στα 112,35 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 129,83 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ηδη πολλοί από τους προμηθευτές έχουν ανακοινώσει διατήρηση των χρεώσεων στα κυμαινόμενα τιμολόγια τον Οκτώβριο στα ίδια επίπεδα για τέταρτο μήνα, όπως η Protergia και ο Ηρων.

Σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις που δόθηκαν στα νοικοκυριά για τους λογαριασμούς Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, από το ύψος των χρεώσεων που θα ανακοινωθούν θα κριθεί αν θα συνεχιστούν ή όχι.

Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι οι τιμές που πληρώνουν τα νοικοκυριά για ρεύμα να κινούνται κάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Κάτι που εξασφαλίστηκε τους δύο προηγούμενους μήνες με επιδοτήσεις 1,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Αύγουστο και 1,4 λεπτά τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα που η αγορά φαίνεται να ομαλοποιείται απομακρύνεται το ενδεχόμενο λύσης για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις που επιβαρύνονται με υψηλά ενεργειακά κόστη.

Σχετικά άρθρα