Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεσίστια η τουρκική σημαία στην τουρκική πρεσβεία στο Ισραήλ για τον Χανίγιε

Μεσίστια η τουρκική σημαία στην τουρκική πρεσβεία στο Ισραήλ για τον Χανίγιε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ισλαμιστές, Ισμαήλ Χανίγιε, Ισραέλ Κατζ, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία, Χαμάς,

Η τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ κατέβασε τη σημαία της μεσίστια ως ένδιξη πένθους για την εξολόθρευση του τζιχαντστή αρχηγού Ισμαήλ Χανίγιε της Χαμάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, διέταξε να κληθεί ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρεσβευτής για αυστηρή επίπληξη μετά το κατέβασμα της τουρκικής σημαίας στην τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.

Ο Κατς δήλωσε: «Αν οι εκπρόσωποι της πρεσβείας θέλουν να θρηνήσουν τον αρχι-τρομοκράτη Χανίγιε, θα πρέπει να πάνε στην Τουρκία και να θρηνήσουν μαζί με τον Ερντογάν».

Το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν κήρυξε εθνικό πένθος την Παρασκευή 2/8 για την εξολόθρευση του τζιχαντιστή Χανίγιε.

Ημέρα εθνικού πένθους η Παρασκευή στην Τουρκία για τον θάνατο του Χανίγιε

Ημέρα εθνικού πένθους για τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγιe ανακηρύχθηκε στην Τουρκία η Παρασκευή 2/08 από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους και η 2/8 συμπίπτει με την κηδεία και ταφή του Ισμαήλ Χανίγιε στο Κατάρ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρει:

«Προκειμένου να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον παλαιστινιακό αγώνα και την αλληλεγγύη μας προς τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας, κηρύχθηκε μονοήμερο εθνικό πένθος Παρασκευή 2 Αυγούστου, λόγω του μαρτυρικού θανάτου του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε».

Σχετικά άρθρα