Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο Τόμας Κρουκς σκοτώθηκε στην ταράτσα από τη Μυστική Υπηρεσία

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο Τόμας Κρουκς σκοτώθηκε στην ταράτσα από τη Μυστική Υπηρεσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Απόπειρα Ανθρωποκτονίας, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Πενσυλβάνια, Τόμας Μάθιου Κρουκς,

Οι αμερικανικές Αρχές αναγνώρισαν τον ένοπλο που ενεπλάκη στην επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο 13/7 ως τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας στο σημείο μετά τον πυροβολισμό.

Το FBI κατονόμασε τον Κρουκς σε μια δήλωση νωρίς το πρωί της Κυριακής 14/7, αναφέροντάς τον ως κάτοικο του Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια – περίπου 35 μίλια νότια του Μπάτλερ, όπου ο Τραμπ πραγματοποιούσε τη συγκέντρωση του.

Ο επίδοξος δολοφόνος πυροβόλησε τον Τραμπ ενώ ήταν σκαρφαλωμένοι σε μια κοντινή ταράτσα κτιρίου έξω από την περίμετρο ασφαλείας της συγκέντρωσης, προτού σκοτωθεί από τη Μυστική Υπηρεσία, σύμφωνα με αξιωματούχους επιβολής του νόμου.

Μάρτυρες στη συγκέντρωση περιέγραψαν μια «αιματοβαμμένη» και χαοτική σκηνή, με ανθρώπους να προσπαθούν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους χτυπήθηκαν από τα πυρά και να παλεύουν με το πυκνό πλήθος.

Οι πυροβολισμοί άφησαν νεκρό έναν συμμετέχοντα στη συγκέντρωση και άλλους δύο σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφεραν οι Αρχές.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε χτυπηθεί από μια σφαίρα στο πάνω μέρος του αυτιού του – αν και η εκστρατεία του είπε ότι κατά τα άλλα ήταν καλά.

Ο Τραμπ επέστρεψε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Τώρα η προσοχή στρέφεται στην ενεργό και συνεχή έρευνα, στην οποία συμμετέχουν πολλοί ομοσπονδιακοί και κρατικοί φορείς.

Το FBI προέτρεψε τα μέλη του κοινού να υποβάλουν οποιεσδήποτε πληροφορίες έχουν μέσω μιας γραμμής συμβουλών ή στον ιστότοπο της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών ή βίντεο.

Ο Κρουκς αποφοίτησε από το Bethel Park High School το 2022, σύμφωνα με μια αναφορά τοπικών μέσων ενημέρωσης και ένα βίντεο από την έναρξη του σχολείου.

Ήταν εγγεγραμμένος για να ψηφίσει ως Ρεπουμπλικανός, σύμφωνα με μια λίστα στη βάση δεδομένων ψηφοφόρων της Πενσυλβάνια που ταίριαζε με το όνομά του, την ηλικία και μια διεύθυνση στο Bethel Park που έψαχναν οι Αρχές του νόμου το Σάββατο το βράδυ και συνδέεται με τους Κρουκς στα δημόσια αρχεία.

Τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής δείχνουν ότι ένας δωρητής που καταγράφεται ως Thomas Crooks με την ίδια διεύθυνση έδωσε 15$ σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης ευθυγραμμισμένη με τους Δημοκρατικούς που ονομάζεται Progressive Turnout Project τον Ιανουάριο του 2021.

Όταν έφτασε στο CNN, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο πατέρας του Κρουκς, είπε ότι προσπαθούσε να καταλάβει «τι στο διάολο συμβαίνει» αλλά «θα περίμενω μέχρι να μιλήσω με τις Αρχές επιβολής του νόμου» προτού μιλήσει για τον γιο του.

Αφού σκοτώθηκε στη σκηνή, ο Κρουκς δεν είχε κανένα στοιχείο ταυτότητας στο σώμα του, έτσι οι πράκτορες έπρεπε να «τρέξουν το DNA του και να λάβουν βιομετρική επιβεβαίωση», δήλωσε ο Κέβιν Ρότζεκ, ο ειδικός πράκτορας που είναι υπεύθυνος για το γραφείο πεδίου του FBI στο Πίτσμπουργκ σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ του Σαββάτου πριν κατονομαστεί ο ένοπλος.

Σχετικά άρθρα