Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο βρετανικός στρατός είναι πολύ μικρός και αδύναμος για να μπορέσει να πολεμήσει τη Ρωσία

Ο βρετανικός στρατός είναι πολύ μικρός και αδύναμος για να μπορέσει να πολεμήσει τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Ρίτσι Σούνακ, Ρωσία,

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται ότι σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών της από τους σημερινούς 77.450 σε 73.000 – το μικρότερο μέγεθός του αγγλικού στρατού εδώ και 300 χρόνια.

Ο βρετανικός στρατός είναι πολύ μικρός και αδύναμος για να μπορέσει να πολεμήσει τη Ρωσία, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό του ευρωπαϊκού στρατού.

Η εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 ανάγκασε τους δυτικούς ηγέτες να επανεξετάσουν τις πολιτικές άμυνας και ασφάλειας.

Πολλές χώρες της ΕΕ έσπευσαν να ενισχύσουν τις αμυντικές δαπάνες που έχουν αυξηθεί κατά 16% σε ολόκληρο το μπλοκ από το 2022.

Επιπλέον, ορισμένες χώρες όπως η Λετονία έχουν επανεισαγάγει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, ενώ και η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τη στρατιωτική θητεία.

Η ανάγκη για περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό έχει γίνει ξεκάθαρη, δεδομένου των τεράστιων στρατιωτικών αποθεμάτων που μπόρεσε να χρησιμοποιήσει η Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου της με την Ουκρανία και της προθυμίας των στρατηγών του Πούτιν να θυσιάσουν τη ζωή των στρατιωτών τους σε τεράστιους αριθμούς.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται ότι σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών της από τους σημερινούς 77.450 σε 73.000 – το μικρότερο μέγεθός του εδώ και 300 χρόνια.

Συγκριτικά, η Γαλλία έχει πάνω από 110.000 στρατιώτες, ενώ η Γερμανία αυξάνει τις συνολικές ένοπλες δυνάμεις της σε πάνω από 200.000 προσωπικό.

Η μείωση των αριθμών έρχεται παρά τη δέσμευση του Ρίτσι Σούνακ να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,5% του ΑΕΠ έως το 2030.

Η απόφαση να μειωθεί το μέγεθος του βρετανικού στρατού έχει προκαλέσει ανησυχία στους αρχηγούς του στρατού σε όλη την Ευρώπη.

Ένας στρατηγός της ΕΕ είπε ότι ο αριθμός των στρατευμάτων ήταν κρίσιμος δεδομένης της νέας απειλής που θέτει η Ρωσία του Πούτιν.

«Υπάρχει ανησυχία για τον βρετανικό στρατό», είπε στη SUN.

«Πρέπει να έχετε μάζα, πρέπει να έχετε αριθμούς.

»Στην Ουκρανία μπορείτε να δείτε, πρέπει να έχουμε μάζα για να πολεμήσουμε τον ρωσικό στρατό».

Ένας πρώην Βρετανός αντισυνταγματάρχης είπε στην Express ότι η Βρετανία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιθέσεις από τη Ρωσία και ότι ο στρατός της δεν ήταν ποτέ πιο αδύναμος.

«Και είμαστε στην πραγματικότητα αρκετά αδύναμοι όσον αφορά το να μπορούμε να προστατεύουμε ό,τι έχουμε, συμπεριλαμβανομένης της Σκωτίας, και να μπορούμε να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε άλλους.

»Εννοώ, ποτέ δεν ήμασταν τόσο αδύναμοι στρατιωτικά.

»Ίσως μεταξύ των (παγκόσμιων) πολέμων να ήμασταν, αλλά είμαστε ξεκάθαρα σε άσχημη θέση αυτή τη στιγμή».

Προέτρεψε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επεκτείνει γρήγορα τα στρατιωτικά της αποθέματα και να ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία της – ιδίως πρέπει να γίνουν νέες επενδύσεις σε drones και συστήματα αεράμυνας για την προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου από επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων.

Σχετικά άρθρα