Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέσσερα όσκαρ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Τέσσερα όσκαρ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επτά βραβεία κατάφερε να αποσπάσει η ταινία «Oppenheimer» στη μαγική βραδιά της 96ης απονομής των Όσκαρ, ενώ η νύχτα είχε έντονο ελληνικό άρωμα, καθώς ο Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία του «Poor Things» έλαβε τέσσερα βραβεία.

Mε έναν συγκινητικό λόγο επί σκηνής, η πλέον δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ, Έμα Στόουν, παράλαβε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «Poor Things», ενώ η ταινία του Γιώργου Λάνθιου έλαβε επίσης Όσκαρ για τα Kαλύτερα Kουστούμια, για την Kαλύτερη Σκηνογραφία και για το Καλύτερο Make Up/Μαλλιά.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός ανεβαίνοντας στη σκηνή φανερά συγκινημένη, είπε με χιούμορ:

«Έχει σπάσει το φερμουάρ μου. Νομίζω ότι συνέβη νωρίτερα όταν χορεύαμε στο “I’m Just Ken”».

«Πριν δυο βράδια πανικοβλήθηκα με αυτή την πίεση.

»Ο Γιώργος (Λάνθιμος) μου είπε “βγάλε τον εαυτό σου από αυτή την κατάσταση”. Και είχε δίκιο.

»Δεν είναι δικό μου αυτό το βραβείο. Μια ολόκληρη ομάδα δούλεψε σκληρά για αυτή την ταινία.

»Γιώργο, σ’ ευχαριστώ για αυτό τον ρόλο που άλλαξε τη ζωή μου» δήλωσε και ευχαρίστησε την οικογένειά της- την μητέρα της, τον σύζυγο της και την κόρη της που γίνεται τριών ετών σε λίγες μέρες και έχει κάνει τη ζωή της πολύχρωμη και σινεμασκόπ.

Ο Γιώργος Λάνθιμος «δίνει» για δεύτερη φορά το βραβείο της συγκεκριμένης κατηγορίας στην πρωταγωνίστριά του. Πριν λίγα χρόνια, είχε κερδίσει και η Ολίβια Κόλμαν Όσκαρ για το «The Favorite».

Ο μεγάλος νικητής της φετινής απομονής, δηλαδή το «Oppenheimer», κέρδισε τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Μοντάζ, Φωτογραφίας και Πρωτότυπης Μουσικής.

Την παρουσίαση της μεγάλης βραδιάς ανέλαβε για τέταρτη φορά ο Jimmy Kimmel, ενώ την παράσταση έκλεψε ο Ryan Gosling ερμηνεύοντας το τραγούδι «I’m Just Ken» από την ταινία «Barbie» μαζί με 65 χορευτές και τον Slash στην κιθάρα.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η ερμηνεία της Billie Eilish με τον Finneas O’Connell του τραγουδιού «What Was I Made For» από την «Barbie» – το οποίο τελικά κέρδισε και το Όσκαρ.

Ιστορική ήταν, επίσης, η στιγμή που ο Scott George και οι τραγουδιστές του έθνους Osage ανέβηκαν στη σκηνή για το τραγούδι Wahzhazhe (A Song For My People) από το «Killers of the Flower Moon».

Το πρώτο Όσκαρ κέρδισε στην καριέρα του ο Wes Anderson, χωρίς τον ίδιο να το παραλάβει.

Δύο Όσκαρ για την ταινία «Ζώνη Ενδιαφέροντος» με ισορροπημένες και μετρημένες αναφορές στους λόγους των νικητών που εστίαζαν στη μνήμη και την αρετή της ειρήνης.

Δεύτερο Όσκαρ για το στούντιο Γκίμπλυ και τον Μιγιαζάκι, για το «Αγόρι και τον Ιρωδιό».

Η Ντε’Βάιν Τζόι Ράντολφ έδωσε έναν συγκινητικό λόγο που όσοι τον άκουσαν δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ, με αφορμή της βράβευσή της για την ταινία του Αλεξάντερ Πέιν «Τα Παιδιά του Χειμώνα».

Το «American Fiction» κέρδισε το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου και η «Ανατομία μιας Πτώσης» το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.

Η «Barbie» δεν έμεινε χωρίς χρυσό αγαλματίδιο, αφού η Μπίλι Άιλις και ο αδελφός της κερδίζουν το δεύτερο Όσκαρ τους.

Σχετικά άρθρα