Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση Alco: Χαμηλές πτήσεις για όλα τα κόμματα – Στο 28,2% η ΝΔ στο 10,2% ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Χαμηλές πτήσεις για όλα τα κόμματα – Στο 28,2% η ΝΔ στο 10,2% ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Ευρωεκλογές 2024, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία,

Το πρώτο μέρος της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Alco παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κώστας Παναγόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με την έρευνα στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών επί των εγκύρων η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ είναι στις 16 μονάδες, με τα ποσοστά της ΝΔ να έχουν πτωτική πορεία και να φτάνουν το 28,2% από 30,3%.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη δεύτερη θέση με 12,2% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,2%.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 9,1%, Ελληνική Λύση 6,1%, Σπαρτιάτες 2,3%,

ΝΙΚΗ 3,2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, ΜέΡΑ25 1,8%, Νέα Αριστερά 2,1%,

Άλλο κόμμα 3,5% και Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 18,8%.

Καλούμενοι να απαντήσουν σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις αγροτικές κινητοποιήσεις, οι πολίτες απαντούν πως αυτοί είναι λανθασμένοι σε ποσοστό 62% και πως είναι σωστοί σε ποσοστό 24%. Το 14% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το 69% των ερωτηθέντων κρίνει ότι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση δεν έχουν αποδώσει ενώ το αντίθετο λέει το 20% και ένα 11 δηλώνει Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Σχετικά με την ακρίβεια σε ποσοστό 87% οι πολίτες ζητούν να υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας και μόλις το 9% να δηλώνει ότι αυτά που έχουν ληφθεί είναι αρκετά.

Σχετικά άρθρα