Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφού τον «έσκισαν» οι Έλληνες βουλευτές τώρα ο Ακάρ στέλνει «μήνυμα διαλόγου»

Αφού τον «έσκισαν» οι Έλληνες βουλευτές τώρα ο Ακάρ στέλνει «μήνυμα διαλόγου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ,

Μήνυμα διαλόγου στέλνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ μιλώντας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, μόλις μία ημέρα μετά την αντιπαράθεση που είχαν Έλληνες βουλευτές μαζί του στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Αν και στην επιτροπή ο Τούρκος υπουργός εμφανίστηκε εκνευρισμένος, στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ φαίνεται να ρίχνει τους τόνους.

Τι σημαίνει αυτό; Οι Τούρκοι είναι γνωστοί θρασύδειλοι ασιανοί.

Με τον κατευνασμό αποθρασύνονται. Μόλις κάποιος αποφασιστικά χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι μαζεύονται.

Επειδή θυμούνται καλά τις ήττες που υπέστησαν από τους Έλληνες.

Επειδή δεν ξεχάσουν ποτέ ότι ο ελληνικός στρατός έφτασε έξω από την Άγκυρα.

Κι επειδή γνωρίζουν πώς κέρδισαν τον «απελευθερωτικό (τους) πόλεμο», τη δική μας «μικρασιατική καταστροφή», και τι θα πάθουν εάν τολμήσουν να μας ενοχλήσουν.

Ξέρουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι φυσικά (εκτός από στρατιωτικά) οχυρωμένη ενώ τα δικά τους εδάφη είναι εκτεθειμένα σε κάθε όπλο μας.

Στην πραγματικότητα τους Τούρκους έτσι έπρεπε να τους είχαμε συνέχεια.

Όχι χαζογελάκια του Κυριάκου, που επιτέλους οφείλει να μάθει τις εθνικές γραμμές, τις εθνικές θέσεις και να μην κάνει προσωπικές δημόσιες σχέσεις επί της εξωτερικής μας πολιτικής. Η πλακίτσα Κυριάκο τελείωσε.

«Eίμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις», είπε ο μογγολοειδής Ακάρ.

«Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει.

»Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν.

»Υπάρχουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

»Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές οι συναντήσεις όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας.

»Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (Παναγιωτόπουλο)», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ο Χουλουσί Ακάρ.

Κόντρα Ελλήνων βουλευτών και Ακάρ

Υπενθυμίζεται ότι στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, κατά την ομιλία του o Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων, αποστρατιωτικοποίησης νησιών, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα και για υποστήριξη της τρομοκρατίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών.

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία.

«Δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο» του ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Χουλουσί Ακάρ μάλιστα ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανό, Λοβέρδο, Βολουδάκη).

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli.

Η κόντρα αυτή κράτησε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα ενώ συνεχίστηκε και στους διαδρόμους.

Έλληνες και Ασιάτες (από τον Ηρόδοτο):

Ξέρξης προς Δημάρατο: Θα τολμήσουν οι Έλληνες να αντισταθούν;

VII101. Κι όταν πλέοντας έφτασε από το ένα στο άλλο άκρο του στόλου και βγήκε απ’ το καράβι, έστειλε να φωνάξουν τον Δημάρατο, το γιο του Αρίστωνος, που τον συνόδευε στην εκστρατεία εναντίον της Ελλάδος· τον κάλεσε και του έκανε την εξής ερώτηση:

«Δημάρατε, τώρα θα μου έδινε χαρά να σε ρωτήσω κάτι που θέλω.

»Εσύ είσαι Έλληνας και μάλιστα, όπως ακούω κι από σένα κι από τους άλλους Έλληνες που ήρθαν και συζήτησαν με μένα, από την πιο μεγάλη και την πιο ισχυρή πόλη.

»Τώρα λοιπόν απάντησέ μου σ’ αυτό το ερώτημα: θα τολμήσουν οι Έλληνες να σηκώσουν χέρι εναντίον μου και να μου αντισταθούν;

»Γιατί, όπως εγώ πιστεύω, κι αν ακόμη όλοι οι Έλληνες και οι υπόλοιποι λαοί που κατοικούν δυτικότερα ένωναν τις δυνάμεις τους, δε θα ‘ναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσουν την επίθεσή μου, μια και δεν είναι μονοιασμένοι.

»Θέλω όμως ν’ ακούσω ποια γνώμη έχεις κι εσύ γι’ αυτούς».

Εκείνος αυτήν την ερώτηση έκανε κι ο άλλος παίρνοντας το λόγο είπε:

«Βασιλιά μου, να σου πω την αλήθεια ή λόγια που θα σου δώσουν χαρά να τ’ ακούσεις;».

Κι εκείνος τον ενθάρρυνε να πει την αλήθεια, και να είναι βέβαιος πως η εύνοια με την οποία τον περιβάλλει δε θα λιγοστέψει, θα μείνει όση ήταν πρωτύτερα.

Δημάρατος: η αρετή κατά της Πενίας και του δεσποτισμού

VII102. Όταν τ’ άκουσε αυτά ο Δημάρατος, είπε τα εξής:

«Βασιλιά μου, επειδή η προσταγή σου είναι να σου πω οπωσδήποτε την αλήθεια, μιλώντας έτσι ώστε ο συνομιλητής σου να μην πιαστεί αργότερα ψεύτης, η Ελλάδα παλαιόθεν και ως τώρα ζει συντροφιά με την Πενία, αλλά εφοδιάστηκε με αρετή, που κερδήθηκε με τη σοφία και τον κυρίαρχο νόμο· οπλισμένη μ’ αυτήν η Ελλάδα αγωνίζεται εναντίον της Πενίας και του δεσποτισμού.

»Λοιπόν έχω να πω επαινετικά λόγια για όλους τους Έλληνες που ζουν σ’ εκείνα τα δωρικά μέρη, όμως τα λόγια που θα πω δεν αφορούν σε όλους, αλλά μονάχα στους Λακεδαιμονίους: πρώτα πρώτα πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν ποτέ τις προτάσεις σου που αποσκοπούν στην υποδούλωση της Ελλάδας· κάτι παραπάνω, θα σηκώσουν χέρι εναντίον σου πολεμώντας, κι αν όλοι οι Έλληνες προσχωρήσουν σ’ εσένα.

»Τώρα, για το πλήθος τους, πόσοι άραγε να ‘ναι και μπορούν να ενεργούν έτσι, μη ρωτάς· γιατί κι αν τύχει να έχουν βγει σε εκστρατεία χίλιοι, αυτοί θα σε χτυπήσουν με πόλεμο – λιγότεροι ή περισσότεροι, δεν έχει σημασία».

Σχετικά άρθρα