ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος στην προσπάθειά του να αλώσει την κουρδική πόλη Κομπάνι έφερε ενισχύσεις αυξάνοντας τη δύναμή του από πέντε χιλιάδες άνδρες σε εννέα χιλιάδες, απέναντι σε λιγότερους από 2000 Κούρδους, γυναίκες και άνδρες, που υπερασπίζονται την πόλη.
Ωστόσο, οι Κούρδοι στις μάχες που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο κατάφεραν μεγάλες απώλειες στους τζιχαντιστές σκοτώνοντας και ηγέτες τους.
Η πολιορκία της Κομπάνι έχει αναδειχτεί σε “μητέρα των μαχών” για το Ισλαμικό Κράτος εξαιτίας και της μεγάλης προβολής που έχει από τα διεθνή Μέσα, που μεταδίδουν εικόνες και ανταποκρίσεις από το τουρκικό έδαφος.
Με τα βλέμματα όλου του πλανήτη στραμμένα πάνω στην Κομπάνι το Ισλαμικό Κράτος θέλει οπωσδήποτε να την καταλάβει, με οποιοδήποτε τίμημα, μόνο που η ηρωική αντίσταση των Κούρδων του YPG έχει αποδειχτεί σε τεράστιο εμπόδιο για μια θεαματική νίκη.
Αφού έστειλαν στην Κομπάνι τους καλύτερους μαχητές τους, τώρα στέλνουν και νεοσύλλεκτους, με πολλή μικρή πολεμική εμπειρία, για τα γιουρούσια που κάνουν συνεχώς πάνω στις θέσεις των Κούρδων. Την Κυριακή μάλιστα κατέφτασαν κι άλλες ενισχύσεις νεοσύλλεκτων του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός τους.






