Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Μπίστης παριστάνει την «ιντελιγκέντσια» της «συναίνεσης» και «ερμηνεύει» τον Τσίπρα

Ο Νίκος Μπίστης παριστάνει την «ιντελιγκέντσια» της «συναίνεσης» και «ερμηνεύει» τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Μπίστης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Νίκος Μπίστης είναι ένας αποτυχημένος πολιτευτής. Ο δημοκρατικός λαός δεν τον προτίμησε ποτέ. Είναι αντιδημοφιλής. Εξάλλου ουδέποτε έκρυψε ότι είναι εκσυγχρονιστής και ταγμένος θιασώτης του μεγάλου «πατριάρχη» Κώστα Σημίτη, γνωστού κι ως «Κινέζου», «Λογιστάκου» κ.α. Και είναι πράγματι άξιο αναφοράς πώς ένας τόσο αποτυχημένος πολιτικός καταφέρνει να επιβιώνει στις «αυλές των θαυμάτων» μεταπηδώντας από το ένα κόμμα στο άλλο. Όχι ότι κάνει κάτι σημαντικό, ένας ανυπαρκτούλης πολιτικά είναι, αλλά από μόνο του ότι επιβιώνει έχει ένα ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να είχε εξαφανιστεί.

Ο Νίκος Μπίστης θέλει να παριστάνει ότι έχει ρόλο και ασκεί επιρροή στον Αλέξη Τσίπρα.

Ότι είναι «νους» πίσω από τον ηγέτη. Δεν είναι. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ισχυρό ένστικτο επιβίωσης για να αφεθεί στην «καθοδήγηση» του «εγκεφάλου» Νίκου Μπίστη.

Ο Μπίστης έσπευσε να χαιρετήσει με ανάρτησή του στο Facebook τη «συναίνεση» που πρόσφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όχι επειδή καταλαβαίνει από υψηλή πολιτική και κυρίως γεωπολιτική ο Νίκος Μπίστης, αν είναι δυνατόν, αλλά επειδή μάλλον θα ήθελε να «καπελώσει» αυτή την εξέλιξη ότι τάχα του οφείλεται.

Να τη σφετεριστεί ίσως για να την παρουσιάσει στους άλλους εκσυγχρονιστές ως δήθεν δικό του κατόρθωμα, να χαρεί και ο «πατριάρχης» που δεν ανατράπηκε τελικά η κυβέρνησή του υπό τον πρωθυπουργεύοντα Μητσοτάκη.

Έγραψε ο Νίκος Μπίστης:

«Aπέδειξε ότι η πιο σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση γίνεται χωρίς κραυγές και χαρακτηρισμούς που απωθούν –ιδιαίτερα την ώρα μιας κρίσης τέτοιων διαστάσεων όπως αυτή που βιώνουμε- όλο και περισσότερους πολίτες.

»Γίνεται με εμπεριστατωμένες προτάσεις, στοχευμένη και χωρίς εχθροπάθεια κριτική».

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι ο «ο Τσίπρας αιφνιδίασε και απέφυγε την πεπατημένη, Δεν ήταν ο αντιπολιτευόμενος που με το ένα μάτι κοιτάει στην κάλπη, αλλά ο υπεύθυνος ηγέτης που με τα δυο μάτια κοιτάει στο μέλλον, αναλογίζεται τις επιπτώσεις για τα παιδιά μας, την χώρα και τον πλανήτη από την κλιματική κρίση».

Μεγάλος αναλυτής ο Νίκος Μπίστης, όπως καταλάβατε πρώτα βλέπει τις ειδήσεις του ΣΚΑΪ και μετά γράφει… ανάλυση στο Facebook.

Σχετικά άρθρα