Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα – Χορός μεταλλάξεων στην Ελλάδα

Έκτακτες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα – Χορός μεταλλάξεων στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα,

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για την ταχύτητα της μετάδοσης της μετάλλαξης «Δέλτα» στην Ελλάδα, γι αυτό και θα υπάρξουν τη Δευτέρα -εκτάκτως- ανακοινώσεις, στην τακτική ενημέρωση που γίνεται, για τον αριθμό των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού, αλλά και για τις μεταλλάξεις, καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» κυριαρχεί.

Άλλωστε όλοι οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το 4ο κύμα θα είναι αυτό της μετάλλαξης «Δέλτα», που μπορεί να μην είναι πιο φονική από τις άλλες, αλλά μεταδίδεται ευκολότερα και συνεπώς οδηγεί σε βάθος χρόνου και σε περισσότερα θύματα.

Η έκτακτη ανακοίνωση προκάλεσε έκπληξη και δίνει το μέγεθος του προβλήματος, καθώς σημειώνεται ότι η επέκταση των μεταλλάξεων του ιού ανακοινώνεται κανονικά κάθε Πέμπτη.

Όμως η επέλαση της μετάλλαξης είναι τόσο σαρωτική που κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα.

Την Πέμπτη στο μεταξύ είχαν ανακοινωθεί 281 κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» και μένει να δούμε πόσα θα είναι σήμερα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των κρουσμάτων μετάλλαξης αφορούν στο στέλεχος «Άλφα», 100 είναι της παραλλαγής «Βήτα», 281 ανήκουν στην μετάλλαξη «Δέλτα» και 2 τη «Γάμμα».

Σχετικά άρθρα