Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΥΣΕΑ: Αυτόνομο και ενιαίο σώμα οι Ειδικές Δυνάμεις υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

ΚΥΣΕΑ: Αυτόνομο και ενιαίο σώμα οι Ειδικές Δυνάμεις υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Αλλαγές στο οργανόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται η νέα Ειδική Διοίκηση Διακλαδικού Πολέμου, στην οποία θα ενταχθεί η λεγόμενη «ελίτ» των Ειδικών Δυνάμεων.

Πρόκειται για τους αμφίβιους καταδρομείς, το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών, τους καταδρομείς και πεζοναύτες, τα τμήματα υποβρύχιων καταστροφών, το τάγμα εναέριου ανεφοδιασμού και η μονάδα αεροπορικών επιχειρήσεων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς θεωρείται ότι η νέα διάρθρωση των Ειδικών Δυνάμεων θα είναι πιο αποτελεσματική και ταχύτερη στην ανάπτυξη της, ενώ θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Η Διοίκηση Διακλαδικού Πολέμου θα έχει και αεροπορικό βραχίονα με ειδικά ελικόπτερα, Chinook και ένα H-90, τα οποία θα μεταφέρουν τις Ειδικές Δυνάμεις εκεί που πρέπει.

Η νέα Διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάγεται απ’ ευθείας στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Σχετικά άρθρα