Τη «διττή αποτυχίας της κυβέρνησης και στην στη διαχείριση της πανδημίας και στην θωράκιση της οικονομίας» αναδεικνύει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο «CNN Greece».
«Περισσότερο πλήττεται η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας: οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κρίσιμοι κλάδοι όπως ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο» συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, «κάνοντας λόγο για «απογοήτευση και αγανάκτηση» στη πραγματική οικονομία.
«Για να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, πρέπει να στηριχθούν αποφασιστικά» τονίζει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «εφαρμόζει μέτρα στήριξης αποσπασματικά, εκ των υστέρων και μόνο υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων», ενώ «χάνει το παράθυρο ευκαιρίας για να διασωθεί η οικονομία και να τεθούν τα θεμέλια για την αυριανή ανάκαμψη».
Και αντιπαραβάλλει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής κατέθεσε ένα συνεκτικό πρόγραμμα», «με κύριο ζητούμενο τη θωράκιση της κοινωνίας όχι μόνο για όσο διαρκεί η πανδημία, αλλά με ορίζοντα την επόμενη μέρα».
«Δεν συνομιλούμε με τα μεσαία στρώματα σαν ένας ευκαιριακός Άγιος Βασίλης» δηλώνει χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση δεν έχει προτείνει ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο σχέδιο ούτε για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης» συνεχίζει ο βουλευτής, τονίζοντας ότι «οι σημαντικοί αυτοί πόροι πρέπει να διαχυθούν στο σύνολο της κοινωνίας», «να υποστηρίξουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά την αναγκαία προσαρμογή τους στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία» και να «αξιοποιηθούν συνδυαστικά με άλλες χρηματοδοτικές πηγές, όπως το νέο ΕΣΠΑ».
«Επικρατεί μια λογική μυστικοπάθειας και παντελούς έλλειψης διαβούλευσης», συνεχίζει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προετοιμάζει κυριολεκτικά εν κρυπτώ τις προτάσεις της για το Ελληνικό Σχέδιο».
«Έχουμε φτάσει στο σημείο να πληροφορούμαστε για τις κυβερνητικές προτάσεις από δημοσιεύματα στον ξένο τύπο» προσθέτει ο Αλ. Χαρίτσης και καταλήγει:
«Δεν μπούμε να επιτρέψουμε την κοντόφθαλμη, συγκυριακή κατασπατάληση του σε έργα βιτρίνας, προς όφελος λίγων και ισχυρών – όπως έχουμε δει να γίνεται στο παρελθόν από τις κυβερνήσεις του παλιού δικομματισμού».