Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο 36χρονος διάκονος με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη είχε νοσήσει ξανά με κορωνοϊό

Ο 36χρονος διάκονος με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη είχε νοσήσει ξανά με κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανοί, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Εκκλησία της Ελλάδος, Θεσσαλονίκη, Ιερέας, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, Νίκος Χαρδαλιάς, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο 36χρονος διάκονος της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που βρέθηκε θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού είχε νοσήσει ξανά στο παρελθόν και έκτοτε ήταν υγιής.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας.

»Δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους, μοριακούς και rapid test στην περιοχή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria.gr, ο διάκονος, αλβανικής καταγωγής που λειτουργούσε στον ναό της Μεταμόρφωσης στο Κορδελιό, είχε βγει θετικός στον κορωνοϊό το περασμένο φθινόπωρο όμως θεραπεύτηκε και σε επόμενα τεστ βρισκόταν αρνητικός.

Πριν από λίγες μέρες όμως διαγνώστηκε θετικός, όπως αποδείχθηκε με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, και μπήκε σε καραντίνα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει συμπτώματα και περνάει ήρεμα τη νόσο.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο πιθανό κρούσμα – πρόκειται επίσης για διάκονο, συνεργάτη του Μητροπολίτη Βαρνάβα, που μένει στην Πολίχνη.

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη πιο επικίνδυνη από τη βρετανική

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από την πολύ μεταδοτική βρετανική παραλλαγή του κορωνοϊού, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ σημαντικό πρόβλημα».

«Αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό πρόβλημα και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου», είχε δηλώσει ο Βρετανός υπουργός.

«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος που ο Ματ Χάνκοκ είναι “απίστευτα ανήσυχος” για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή της Covid-19 είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή της όσο είναι για την παραλλαγή που εμφανίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Πέστον.

Διαβάστε ακόμα: Γώγος: Υπάρχει πρόβλημα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Σχετικά άρθρα