Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Εμινέ Ερντογάν να κάψει την $50.000 τσάντα Hermes στην αυλή του παλατιού και να φωνάζει: “Διαμαρτύρομαι”»

«Η Εμινέ Ερντογάν να κάψει την $50.000 τσάντα Hermes στην αυλή του παλατιού και να φωνάζει: “Διαμαρτύρομαι”»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμινέ Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Να κάψει τη γαλλική τσάντα της, μάρκας «Hermes», αξίας 50.000 δολαρίων, προέτρεψε την Εμινέ Ερντογάν, σύζυγο του Ταγίπ, ο επικεφαλής του (κεμαλικού) Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για να συμμετάσχει έτσι έμπρακτα στο μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων που κηρύττει ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η κα Εμινέ έχει μια [Hermes] τσάντα. Πρέπει να την κάψει στην αυλή του προεδρικού παλατιού και να πει: “Διαμαρτύρομαι [Γαλλία]”, δήλωσε ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς εξαπέλυσε μύδρους στην κυβέρνηση για την τρέχουσα οικονομική κατάρρευση της χώρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του στις 27 Οκτωβρίου.

Η τσάντα «Hermes» της Εμινέ Ερντογάν είχε προκαλέσει αντιπαράθεση στη χώρα εξαιτίας του κόστους της, 50.000 δολάρια όταν την απέκτησε το 2019.

Η τιμή της τσάντας αντιστοιχούσε το 2019 σε 144 βασικούς μισθούς στην Τουρκία, η οποία πλήττεται από την ανεργία και τη φτώχεια.

Η τσάντα της Εμινέ επανήλθε στον δημόσιο σχολιασμό, ιδίως στο Twitter, μετά την κήρυξη μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 26 Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα