Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκκαθαριστική επιχείριση με στόχο το Ισλαμικό Κράτος βόρεια της Βαγδάτης

Εκκαθαριστική επιχείριση με στόχο το Ισλαμικό Κράτος βόρεια της Βαγδάτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Νέες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον πυρήνων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε ερημικές περιοχές βόρεια της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγές από τις υπηρεσίες επικοινωνίας του στρατού, επιβεβαιώνοντας τη νέα επιχείριση, εξήγησαν ότι στόχος είναι να καταδιωχθούν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που κινούνται μεταξύ των επαρχιών Σαλαντίν και Ντιγιάλα.

Επίσημη ανακοίνωση του στρατού στο διαδίκτυο σημειώνει ότι στόχος είναι να εκκαθαριστούν οι περιοχές μεταξύ του όρους Χαμρίν και της κοιλάδας Ζαγιτούν, όπου πιστεύεται πως κρύβονται τζιχαντιστές της οργάνωσης.

Το Ιράκ ανακοίνωσε στρατιωτική νίκη επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα τέλη του 2017, ανακαταλαμβάνοντας και τα τελευταία εδάφη που ήλεγχε το «χαλιφάτο».

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος, που είναι η πρώην Αλ Κάιντα του Ιράκ, δεν «εξαφανίστηκε».

Χιλιάδες Ιρακινοί συνεχίζουν να το υποστηρίζουν, πολλοί ενεργά μέσα από τις γραμμές του.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να διεξάγουν συμμοριτοπόλεμο στην ύπαιθρο του Ιράκ, στην έρημο και στα βουνά, ενώ άλλοι, οργανωμένοι σε πυρήνες στις πόλεις, εξαπολύουν όποτε βρίσκουν ευκαιρία τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα