Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποζημίωση μαμούθ σε καθηγητή με ατίθασους μαθητές

Αποζημίωση μαμούθ σε καθηγητή με ατίθασους μαθητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Πίτερ Δούλης,

Με ένα αστρονομικό ποσό, που ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια, αποζημιώθηκε ο καθηγητής Πίτερ Δούλης για τον κλονισμό στην ψυχική του υγεία που προκάλεσαν οι ατίθασοι μαθητές του, όπως έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας στην Αυστραλία.

Όπως διαβάζουμε στην ομογενειακή ιστοσελίδα neoskosmow.com, o κ. Δούλης για έξι συναπτά χρόνια ενόσω υπηρετούσε στο Γυμνάσιο Werribee Secondary College, αντιμετώπισε τα πάνδεινα από τους μαθητές του, γεγονός που είχε τραγικές συνέπειες για την ψυχική υγεία του 48χρονου καθηγητή.

Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, η διεύθυνση του σχολείου και κατ’ επέκταση το υπ. Παιδείας της πολιτείας αμέλησε το καθήκον της για διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ο καθηγητής θα μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του. Επιπρόσθετα, ο δικαστής Timothy Ginnane είπε ότι το σχολείο ήταν υποχρεωμένο να ανακουφίσει τον Δούλη από τους δύσκολους μαθητές όταν αυτός παραπονέθηκε για την συμπεριφορά τους και για το γεγονός ότι αυτή είχε αντίκτυπο στην υγεία τους, αλλά επέλεξε να μην τον μεταφέρει από τις συγκεκριμένες τάξεις γεγονός που επιδείνωσε την κατάστασή του.

Ο Δούλης από 1998 ώς το 2004 δίδασκε τάξεις της τρίτης, τετάρτης και πέμπτης Γυμνασίου, των οποίων οι μαθητές είχαν σοβαρά ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα συμπεριφοράς. Κατά την περίοδο εκείνη το συγκεκριμένο Γυμνάσιο, κατέτασσε τους μαθητές σε τμήματα ανάλογα με τις ακαδημαϊκές τους ικανότητες και στον Δούλη είχαν ανατεθεί οι τάξεις με τους ιδιαίτερα «προβληματικούς μαθητές» του σχολείου. Όπως ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο οι μαθητές των έβριζαν, τον απειλούσαν ενώ υπήρχαν και άλλες φορές όπου αναγκαζόταν να επέμβει σε ιδιαίτερα σκληρούς καυγάδες μεταξύ των μαθητών για να τους σταματήσει. Και απόδειξη του ότι οι «δύσκολοι» μαθητές του Werribee Secondary College ήταν πολλοί είναι το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο κάθε μέρα αποβάλλονταν ένας στους έξι μαθητές του σχολείου.

Το δικαστήριο αποφάσισε ο Δούλης να αποζημιωθεί με περίπου $1,2 εκατ. στα οποία συμπεριλαμβάνονται $300,000 για τα πάνδεινα που τράβηξε και για το γεγονός ότι αυτά του στέρησαν το δικαίωμα να χαρεί τη ζωή του, $466,433 για τα χρήματα που έχασε από την στιγμή που λόγω της κακής του ψυχολογικής κατάστασης δεν μπορούσε να εργαστεί και έως $500,000 για τα χρήματα που θα χάσει στο μέλλον λόγω της κατάστασής του.

Να αναφέρουμε ότι το ποσό των $500,000 μπορεί να αλλάξει καθώς θα υπάρξει νέα ακρόαση της υπόθεσης γι’ αυτό στα τέλη της εβδομάδας.
Εν τω μεταξύ, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τα διευθυντικά στελέχη σχολείων που δεν λαμβάνουν υπόψη τις καταγγελίες των καθηγητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των μαθητών αλλά κυρίως για το υπ. Παιδείας που είναι αρμόδιο να πληρώσει για την αμέλειά τους.

Σχετικά άρθρα