Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΟΥ: Οι μάσκες δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία – Μεγάλη πρόοδος για το εμβόλιο

ΠΟΥ: Οι μάσκες δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία – Μεγάλη πρόοδος για το εμβόλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Οι μάσκες μόνες τους δεν είναι «θαυματουργή λύση» ενάντια στην πανδημία του νέου κορονοϊού και η εκτεταμένη χρήση τους στον πληθυσμό δικαιολογείται μόνο σε περιπτώσεις περιορισμένης πρόσβασης σε νερό για το πλύσιμο των χεριών ή όταν η σωματική αποστασιοποίηση είναι δύσκολη, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους .

«Δεν υπάρχει θαυματουργή λύση. Οι μάσκες από μόνες τους δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία Covid19», δήλωσε ο Τέντρος κατά τη διάρκεια της ψηφιακής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Γενεύη.

Μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά το φάρμακο αλλά και το εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού έχει σημειώσει η επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Η έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίου και την εύρεση θεραπείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού προχωρά με απίστευτη ταχύτητα», δήλωσε στις 6 Απριλίου 2020 ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας στο ακροατήριο.

«Το γονιδίωμα του ιού χαρτογραφήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και διανεμήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που επέτρεψε την ανάπτυξη τεστ και την ανάπτυξη έρευνας για εμβόλια» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου από το αρχηγείο του οργανισμού στη Γενεύη ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Περισσότερες από 70 χώρες έχουν «συμμαχήσει» με τον ΠΟΥ στον πόλεμο κατά της πανδημίας.

Επίσης, περίπου 20 ιατρικά ιδρύματα και εταιρείες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ο δρ Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του ΠΟΥ, ότι θα λάβει χώρα μια δοκιμαστική έρευνα με υδροχλωροκίνη που θα εξετάσει την αντίδραση εργαζομένων στον χώρο της Υγείας.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, τον περασμένο μήνα, ξεκίνησε την πρώτη κλινική δοκιμή ευρείας κλίμακας, εξετάζοντας την υδροξυχλωροκίνη ως πιθανή θεραπεία για τον κορωνοϊό, αφού η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων επιτάχυνε τη διαδικασία έγκρισης.

Σχετικά άρθρα