Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας γιατρός στην Ιταλία: Αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα τους ηλικιωμένους με Covid-19

Έλληνας γιατρός στην Ιταλία: Αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα τους ηλικιωμένους με Covid-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Ιταλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Έλληνας γιατρός Ιωάννης Γκούμας που εργάζεται σε ΜΕΘ νοσοκομείου στην πόλη Βιτζεράνο, κοντά στο Μιλάνο.

Η συγκεκριμένη μονάδα εντατικής θεραπείας έχει δημιουργηθεί για νέους ανθρώπους, είπε ο γιατρός.

«Ο πρώτος λόγος είναι ότι στο Μιλάνο που είναι το εκθεσιακό και οικονομικό κέντρο και έγιναν αρκετά ταξίδια την περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Ιανουαρίου.

»Μετά την μόδα άρχισαν τα κρούσματα, άρα τους έπιασε λίγο στον ύπνο.

»Ο δεύτερος λόγος είναι ότι όλο παραγωγικό κέντρο της Ιταλίας είναι στο Μιλάνο και άργησαν να κλείσουν αρκετά εργοστάσια και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

»Ο τρίτος λόγος είναι ότι έγιναν ποδοσφαιρικοί αγώνες και αναφέρομαι σε ένα παιχνίδι Αταλάντα-Βαλέντσια και 50.000-60.000 άνθρωποι ήρθαν σε επαφή. Δεν ήταν έτοιμη η Ιταλία», τόνισε ο γιατρός.

«Μειώνονται τα κρούσματα αλλά μεγαλώνει η θνησιμότητα.

»Αιτίες είναι ότι στα νοσοκομεία στη Λομβαρδία αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 10.000 θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα με ένα κορεσμό των θέσεων στη ΜΕΘ», είπε.

Επισήμανε τον μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης του υγειονομικού συστήματος της χώρας και αυτό έχει βάλει σε τεράστια δοκιμή το σύστημα υγείας γιατί αυτή τη στιγμή που ο ιός χτυπάει πρέπει να πηγαίνουν στη ΜΕΘ ορισμένοι άρρωστοι που δεν τα καταφέρνουν στους θαλάμους.

Όταν υπάρχει ένας κορεσμός, δεν υπάρχουν άλλες θέσεις στη ΜΕΘ, η ευάλωτη ομάδα των 80 περίπου χρονών που είναι πολλοί γιατί ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο μέσος όρος της ηλικίας έχει μεγαλώσει».

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή αν έχουμε περιστατικά στους θαλάμους με 80 χρονών ή 85 ή 75 δεν προλαβαίνουμε να τους σώσουμε», πρόσθεσε.

«Ένας ασθενής 83 χρονών και ένας ασθενή 43 χρονών είχαν την ίδια κλινική εικόνα με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.

»Πήγαν τον 43χρονο για διασωλήνωση στην εντατική. Ο 83χρονος δεν τα κατάφερε», εξήγησε.

«Η θνησιμότητα στη Λομβαρδία φτάνει το 13% με μέσο όρο 80 ετών και αρκετά πυκνοκατοικημένη.

»Η ιατρική έχει προχωρήσει, δίνουμε περισσότερα χρόνια σε αυτόν τον πληθυσμό και έρχεται τώρα αυτός ο ιός και τους αποδεκατίζει», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα