Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαλτάκος: Φάγαμε 60 χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς, καιρός να τελειώνει

Μπαλτάκος: Φάγαμε 60 χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς, καιρός να τελειώνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Ο κ. Μπαλτάκος εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά δριμεία επίθεση στην Αριστερά και εξέφρασε μεταξύ άλλων την επιθυμία του για μια δεξιότερη Νέα Δημοκρατία αλλά και την… φιλική του διάθεση προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Είμαι φιλικά προσκείμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» παραδέχεται και δηλώνει: «Φάγαμε 60 χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς. Καιρός είναι να τελειώσει».

Ο Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει έναν δεξιό σχηματισμό και επανέλαβε την άποψή του ότι η ΝΔ πρέπει να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής: «Η ΝΔ έχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, στα δεξιά της, ένα τόσο δυσθεώρητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Αν κανείς με μαγικό ραβδί το μετέφερε στη ΝΔ, θα είχε αυτοδυναμία με 39%».

Αποκάλυψε ότι συζητάει «με πολλούς ανθρώπους που είναι εκτός πολιτικών σχηματισμών. Με τον κ. Φραγκούλη έγινε μια συζήτηση ανίχνευσης προθέσεων. Δεν έγινε συζήτηση περί σχηματισμού κόμματος».

Και τάχθηκε εναντίον της συνέχειας της εκλογικής συνεργασίας ΝΔ -ΠΑΣΟΚ: «Στις εκλογές αυτές, αν η ΝΔ εξακολουθήσει να είναι αγκαλιά με το ΠΑΣΟΚ, τότε το 16,5% θα διευρυνθεί και το 22,5% θα συρρικνωθεί. Είναι ξεκάθαρο κι αυτό εμένα δεν μου αρέσει».

Εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Φεβρουάριο, αν δεν επιτευχθεί ο αριθμός των 180, είτε τον Ιούνιο του 2016 και διέβλεψε πως αν οι εκλογές γίνουν σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, «αν γίνουν τον Φεβρουάριο δεν ξέρω».

Για την Αριστερά είπε ότι «ευθύνεται για την πτώχευση της χώρας» ενώ για το Μνημόνιο είπε: «Με τη νομική έννοια του όρου έχει λήξει. Αν έχει λήξει πολιτικά και οικονομικά θα το δούμε τον Σεπτέμβριο».

Σε ερώτηση αν οι τωρινές του κινήσεις γίνονται σε προσυνεννόηση με τον πρωθυπουργό, απάντησε… με γρίφους: «Θα απαντήσω όπως ο Αβέρωφ το ’77 όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν στην Ελλάδα υπάρχουν πυρηνικά όπλα. Δενα απαντώ, είπε, γιατί ό,τι και να πω είναι είδηση ή πληροφορία. Η δική μου απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Αλλά θα ήταν ίδια κι αν υπήρχε προσυνεννόηση».

Πρόσφατα άρθρα