Με την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου, έκλεισε ο πρώτος κύκλος των νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία έχει προσδώσει στις διατάξεις μείζονα συμβολική και ουσιαστική αξία.
Το απόγευμα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια κατά πλειοψηφία το διυπουργικό νομοσχέδιο μαζί με τις διατάξεις που αφορούν το πανεπιστημιακό άσυλο, την κυβερνησιμότητα σε δήμους και Περιφέρειες και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Να σημειωθεί ότι καμία από τις ονομαστικές ψηφοφορίες που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί των τριών επίμαχων άρθρων δεν διεξήχθη καθώς είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την Ολομέλεια και οι βουλευτές του δεν συμμετείχαν στη διαδικασία .
Ονομαστική ψηφοφορία έγινε στη βάση του αιτήματος του ΚΚΕ για το άρθρο 64 που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου χωρίς τη συμμετοχή του ΜέΡΑ25 που επίσης είχε αποχωρήσει από την Ολομέλεια.
Το άρθρο υπερψήφισαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών» και το ΚΚΕ καταψήφισε.
Ειδικότερα: Σε σύνολο 198 παρόντων βουλευτών το άρθρο έλαβε 162 ψήφους υπέρ, 15 ψήφους κατά και 21 «παρών».
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, όπως και υπέρ των άρθρων 1,2,3 που αφορούν την κυβερνησιμότητα σε δήμους και Περιφέρειες.
Υπέρ του άρθρου 101 ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.
Η νέα διάταξη ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, λόγω της προηγούμενης θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού και την οδηγεί σε παραίτηση.