Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «μέρα με τη νύχτα» τα βιογραφικά Ρουμπάτη-Κοντολέοντος

Η «μέρα με τη νύχτα» τα βιογραφικά Ρουμπάτη-Κοντολέοντος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Ρουμπάτης, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, Πράκτορες,

Η «μέρα με τη νύχτα» είναι τα βιογραφικά του μέχρι πρότινος διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη και του νέου επικεφαλής και εκλεκτού της κυβέρνησης Μητσοτάκη Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Και φαίνεται γι αυτό το λόγο, για να μην υπάρχουν συγκρίσεις, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΥΠ, δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του κ. Ρουμπάτη, στον κατάλογο με τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ.

Το βιογραφικό του κ. Ρουμπάτη είναι ιδιαίτερα σε βαρύ, σε αντίθεση με αυτό του κ. Κοντολέοντος.

Μια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του έχουν μιλήσει πολλές φορές περί «αριστείας» ας δούμε το βιογραφικό του Γιάννη Ρουμπάτη σε σύγκριση με το βιογραφικό του Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Ο κ. Ρουμπάτης σπούδασε στις ΗΠΑ Ψυχολογία, Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις.

Είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins University της Ουάσινγκτον.

Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ουάσινγκτον.

Δημοσιογράφος σε τηλεοπτικά κανάλια και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών (ΣΚΑΙ, FLASH, NET).

Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου σε θέματα Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης

Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ, και το 1988 ανέλαβε τη Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.

Εξελέγη Ευρωβουλευτής το 1994 και στη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε στις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, Τεχνολογίας, Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων και Αλιείας ενώ οι συνάδελφοί του τον εξέλεξαν Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995-1999.

Εκπροσώπησε επίσης το Ευρωκοινοβούλιο σε πολλές διεθνείς επιτόπου αποστολές σε Υπο-ένταξη στην ΕΕ κράτη, σε Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, ενώ προετοίμασε την Έκθεση για τη Μεσογειακή Πολιτική της ΕΕ (1997-1999).

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο «Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967», βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Το 2004 υπηρέτησε ως Σύμβουλος Στρατηγικής στην Οργανωτική Επιτροπή για την Ολυμπιάδα του 2004.

Τον Ιανουάριο του 2015, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τοποθετήθηκε Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) με κύριο στόχο να μεταμορφώσει την υπηρεσία και να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για να βάλει την Ελλάδα στο χάρτη των συνομιλητών με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες άλλων χωρών.

Χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο

Αντίθετα ο Παναγιώτης Κοντολέων ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση (Management) το 1999, σε ηλικία 34 ετών, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2001 απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Και οι δυο τίτλοι σπουδών δεν είναι αναγνωρισμένοι.

Η επαγγελματική του εμπειρία αφορά αποκλειστικά σε εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας, σε εταιρείες, δηλαδή, σεκιούριτι.

Αντιλαμβάνεται κανείς τη χαώδη διαφορά στα προσόντα των δυο ανδρών.

Όπως επίσης και πώς αντιλαμβάνονται την «αριστεία» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εξαφάνισαν το όνομα του Ρουμπάτη

Την ίδια ώρα αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα της ΕΥΠ, στην κατηγορία με τους πρώην διοικητές απουσιάζει το όνομα του Γιάννη Ρουμπάτη.

Λες και δεν υπήρξε καθόλου επικεφαλής της ΕΥΠ.

Χαρακτηριστικά η επίμαχη λίστα περιλαμβάνει όλους τους Διοικητές από το 1953 αλλά μέχρι και το 2015, όπου διαβάζουμε το όνομα του εκλεκτού της κυβέρνησης Σαμαρά, Θεόδωρου Δραβίλλα.

Το όνομα του κ. Ρουμπάτη δεν αναγράφεται πουθενά και το ερώτημα είναι για ποιο λόγο.

Μήπως επειδή η σύγκριση Ρουμπάτη – Κοντολέοντα, «ξεγυμνώνει» τους «αρίστους»;

Πηγή: Ντοκουμέντο

Σχετικά άρθρα