Με την γνωστή τακτική του ρίξε όλα τα μέτρα σε ένα πολυνομοσχέδιο και όποιος “προλάβει να τα διαβάσει, πρόλαβε” η κυβέρνηση έφερε σήμερα, στις 29 Ιουλίου, στην Βουλή τα προαπαιτούμενα που ήξερε πριν από τις εκλογές.
Το νομοσχέδιο, συγγνώμη το πολυνομοσχέδιο είναι 223 σελίδες όλο μέτρα, ρυθμίσεις κι προαπαιτούμενα, μιας Τρόικας που “έφυγε” και ενός μνημονίου που “τελείωσε” όπως θέλουν να μας πείσουν από την κυβέρνηση.
Πρέπει να ανοίξετε το πολυνομοσχέδιο σε ένα τυχαίο άρθρο για να καταλάβετε ότι οι νόμοι γράφονται για να μην τους καταλαβαίνει κανείς.
Κι αν προσπαθήσει να τους καταλάβει θα πρέπει να φάει μία ημέρα ψαξίματος για ανακαλύψει τι σημαίνει ένα άρθρο, αν φυσικά έχει και την βοήθεια ενός ειδικού.
Τυχαία μόνο θα σας δείξουμε το άθρο 1 εδάφιο 10 (δηλαδή έχει και άλλα 9):
10. Στο άρθρο 39α του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000) προστίθεται παράγραφος 4, ως εξής:
«4. Στις περιπτώσεις εκτέλεσης εργασιών σε ακίνητα κατά τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 2β΄, προς αναθέτουσες αρχές κατά την έννοια των ΠΔ 59/2007 (Α’ 63) και 60/2007 (Α’ 64), υπό την προϋπόθεση ότι οι ως άνω αρχές είναι κύριοι των έργων και υποκείμενοι στο φόρο με δικαίωμα έκπτωσης, ο φόρος καταβάλλεται από το λήπτη. Ο υποκείμενος που εκτελεί τις εργασίες του προηγούμενου εδαφίου έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών που αντιστοιχεί στις εν λόγω πράξεις, δεν χρεώνει φόρο στα εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία και υποχρεούται να αναγράφει σ’ αυτά «Άρθρο 39α, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου είναι ο λήπτης.».
Αυτό για να καταλάβετε ότι όποιος γράφει αναλυτικά αυτή την ώρα τι ρυθμίσεις περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, δεν το έχει ψάξει σε όλες τους τις διαστάσεις, απλά μεταφέρει αυτό που στην κυβέρνηση θέλουν να μεταφέρουν.
Διαβάστε την ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ και το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ