Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης διχάζει τον λαό για να μη διχάσει το κόμμα του

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης διχάζει τον λαό για να μη διχάσει το κόμμα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποφάσισε να διχάσει τον λαό για να μην διχάσει το κόμμα του» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος καταλογίζοντας στην ΝΔ «στρατηγική επιλογή» να αντιμετωπίσει το Μακεδονικό «με όρους μικροκομματικούς κι όχι εθνικού συμφέροντος».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην κριτική που έκανε στην Συμφωνία των Πρεσπών ο φυγόδικος πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Γκρουέφσκι ότι η κυβέρνηση Ζάεφ «τα έδωσε όλα» στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για «κάτοπτρο» όσων ακούγονται από όσους διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Απαντώντας στην σχετική κριτική της αντιπολίτευσης, ο Γ. Κατρούγκαλος αντέτεινε το ερώτημα για το τι ζήτησε η κυβέρνηση ΝΔ όταν επέτρεψε την είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Γ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «προβάλλετε ως τίτλο τιμής ότι επί 30 χρόνια δεν είχατε καταλήξει σε συμφωνία» κι υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε σε λύση «θα απεμπολούσαμε την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουμε στην ευρύτερη περιοχή, θα στερούσαμε από το κράτος μας την δυνατότητα να είμαστε ο εγγυητής της ειρήνης».

Σχετικά άρθρα