Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι οχτώ βουλευτές του VMRO-DPMNE που ψήφισαν «ναι» την Παρασκευή – Τι όρους έθεσαν

Ποιοι είναι οι οχτώ βουλευτές του VMRO-DPMNE που ψήφισαν «ναι» την Παρασκευή – Τι όρους έθεσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια, Συνταγματική Αναθεώρηση,

Την ώρα που οι οχτώ δεξιοί βουλευτές του «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE φώναζαν «ναι» στην αίθουσα του σκοπιανού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή το βράδυ κατά την ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν έξω από τα σπίτια τους για την ασφάλεια των οικογενειών και των περιουσιών τους, σύμφωνα με το Alsat-m.tv και το Βαλκανικό Περισκόπιο που αναμεταδίδει.

Τα σπίτια του Σάσο Βασιλέφσκι και του Λιούμπεν Αρναούντοφ στην Αχρίδα ήταν συνεχώς υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.

Το σπίτι του Κάρστο Μουκόσκι στο χωριό Βέβτσανι, βρίσκονταν υπό αστυνομική επιτήρηση.

Το σκοπιανό υπουργείο Εσωτερικών εκτίμησε ότι οι βουλευτές και οι οικογένειές τους βρίσκονταν υπό απειλή μετά την ψηφοφορία κατά την οποία υποστήριξαν τις συνταγματικές αλλαγές.

Οι 8 βουλευτές που ψήφισαν «Ναι»

Κάρστο Μουκόσκι, του VMRO-DPMNE κατηγορείται για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου

Λιούμπεν Αρναούντοφ, του VMRO-DPMNE κατηγορείται για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου

Σάσο Βασιλέφσκι, του VMRO-DPMNE κατηγορείται για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου

Ελιζαμπέτα Καντσέσκα – Μιλέφσκα, του VMRO-DPMNE κατηγορείται από την Ειδική Εισαγγελέα για παράνομες χορηγήσεις (ήταν υπουργός Πολιτισμού του Γκρούεφσκι)

Βλαντάνκα Αβιρόβιτς, ο γιος της Βασίλιγε Αβιρόβιτς καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της Ειδικού Εισαγγελέως, για διαφθορά.

Ζέκερ Ραμζίλοβιτς, κατηγορούμενος της Ειδικού Εισαγγελέως για διαφθορά.

Νόλα Ισμαϊλόφσκα Στάροβα, του VMRO-DPMNE.

Εμιλία Αλεξάντροβα, του VMRO-DPMNE.

Οι όροι των βουλευτών για να ψηφίσουν «ναι»

Οι βουλευτές του VMRO-DPMNE έθεσαν όρους για να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.

Αυτοί είναι:

Α. Αποδοχή τροποποίησης του Συντάγματος αλλά με την εγγύηση της μακεδονικής ταυτότητας. (Ο συγκεκριμένος όρος δεν «παίζει», διότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωρίζει ταυτότητα. Ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι πρέπει να πουν στην εσωτερική κοινή τους γνώμη για να δικαιολογήσουν την υπερψήφιση της Συμφωνίας).

Β. Αποδοχή διάταξης του συντάγματος που θα εγγυάται ότι εάν η Ελλάδα αποτύχει να επικυρώσει και εμποδίσει πάλι την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση της Μακεδονίας, θα έχει την άνευ όρων ακύρωση όλων των δεκτών συνταγματικών τροποποιήσεων που θα προκύψουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Γ. Σταδιακή αλλαγή του ονόματος για την εσωτερική χρήση, ακολουθώντας τη διαδικασία που οδηγεί στην πλήρη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ.

Δ. Αποδοχή της πρωτοβουλίας του προέδρου της κυβέρνησης της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», κ. Ζόραν Ζάεφ, όπως εκφράστηκε στην 61η σύνοδο του Κοινοβουλίου στις 15 Οκτωβρίου 2018, για παραγραφή των αδικημάτων στα γεγονότα της 27ης Απριλίου 2017 στο Κοινοβούλιο (γνωστή ως «αιματηρή Πέμπτη») και πλήρη εθνική συμφιλίωση.

Στις 27 Απριλίου 2017 βουλευτές και οπαδοί του «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE επιτέθηκαν και ξυλοφόρτωσαν μέσα στην αίθουσα στης Βουλής βουλευτές του SDSM, μεταξύ των οποίων και τον Ζόραν Ζάεφ.

Οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια, συνολικά 50 άτομα, είναι αντιμέτωποι με ποινές κάθειρξης μέχρι δέκα έτη.

Σχετικά άρθρα