Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοδωράκης: Περιμένω πώς και πώς το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα

Θεοδωράκης: Περιμένω πώς και πώς το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Σκόπια, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

«H κυβέρνηση καθυστερημένα και υπό το βάρος ιδεοληψιών δρα απέναντι στην πραγματικότητα.

»Τσάτρα-πάτρα φέρνουν τώρα αυτό το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν είχαμε κινηθεί με ταχύτητα στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης που πρόκειται να ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή.

Προειδοποίησε για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μετά τον Αύγουστο, λέγοντας ότι «από τον Σεπτέμβρη μένουμε μόνοι μας, χωρίς βοήθεια από τους εταίρους και τους συμμάχους.

»Το ερώτημα είναι: έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε μόνοι μας στις αγορές;».

Αναφερόμενος δε στο θέμα της πιστοληπτικής γραμμής επεσήμανε ότι «δεν έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία γιατί δεν έχει σημασία αν ζητάς πιστοληπτική γραμμή, σημασία έχει αν σου τη δίνουν και φοβάμαι ότι τα κοινοβούλια, τα οποία θα πρέπει να εγκρίνουν αυτή την πιστοληπτική γραμμή για τη χώρα, δεν θα εγκρίνουν άλλη γραμμή στήριξης της Ελλάδας».

Σχετικά με το αναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως περιμένει με αγωνία το τηλεφώνημα του κ. Ζάεφ γιατί, ανέφερε, «πιστεύω ότι δεν θα βρούμε κι άλλες θετικές στιγμές στην ιστορία όπου θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας.

»Άλλοι απεύχονται το τηλεφώνημα, εγώ είμαι από αυτούς που το περιμένουν».

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες του Κινήματος Αλλαγής, ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρίνισε πως «η συζήτηση που πρέπει να γίνει στη χώρα -και που δεν γίνεται- είναι να ορίσουμε τις μεγάλες αναγκαίες προτεραιότητες που έχουμε ανάγκη ως χώρα, οι οποίες είναι οι εξής τρεις:

»- Μια άλλη δημόσια διοίκηση, έξω από το κομματικό κράτος.

»- Αναδιαμόρφωση στο χώρο της παιδείας.

»- Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα».

Σχετικά άρθρα