Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψυχροπολεμικό κλίμα: Ο Τραμπ επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες – φίλους του Πούτιν

Ψυχροπολεμικό κλίμα: Ο Τραμπ επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες – φίλους του Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Ολοένα και πιο έντονο το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στη Δύση και τη Μόσχα αφού μετά το κύμα απελάσεων διπλωματών, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει και οικονομικές κυρώσεις σε Ρώσους επιχειρηματίες, εταιρείες και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κατά κύριο λόγο οι λεγόμενοι «ολιγάρχες», που διατηρούν στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο και προσωπικά με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πίεση από το Κογκρέσο, με τις ΗΠΑ να παγώνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία σε αμερικανικό έδαφος του μεγιστάνα του αλουμινίου Όλεγκ Ντεριπάσκα και του δικηγόρου Σουλεϊμάν Κερίμοφ, του οποίου η οικογένεια ελέγχει τη μεγαλύτερη βιομηχανία χρυσού στη Ρωσία, Polyus.

Oι κυρώσεις που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αφορούν συνολικά επτά ολιγάρχες και 12 εταιρείες, που ελέγχουν ή μετέχουν σε αυτές, καθώς και 17 κυβερνητικούς αξιωμοατύχους. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να περιπλέξει την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ για καλές προσωπικές σχέσεις με τον Πούτιν, όπως σχολιάζει το Reuters.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, επικαλείται ως λόγους την προσάρτηση της Κριμαίας, την πυροδότηση βίας στην ανατολική Ουκρανία, την προμήθεια όπλων στο καθεστώς Άσαντ στη Συρία, τις προσπάθειες υπονόμευσης δημοκρατιών της Δύσης και κακόβουλες κυβερνο-επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα