Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

80 νεκροί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια κτιρίου στο Ιράκ

80 νεκροί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια κτιρίου στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Τα πτώματα ογδόντα τζιχαντιστών μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανακάλυψαν οι ιρακινές Αρχές στα ερείπια ενός κτιρίου στην επαρχία της Νινευή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Al Hadath, οι 80 νεκροί τζιχαντιστές βρέθηκαν κάτω από τα χαλάσματα ενός κτιρίου κοντά στον ποταμό Τίγρη, στην επαρχία της Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ και πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των απελευθερωτικών στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποίησε ο ιρακινός στρατός στην περιοχή.

«Ένα γράμμα γραμμένο στα ρώσικα βρέθηκε στην τσέπη ενός νεκρού τζιχαντιστή, το οποίο έγραφε: Συγγνώμη μητέρα, που σε πλήγωσα», μεταδίδει το Al Hadath.

Τον Ιούνιο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την επαρχία της Νινευή μέσα σε μερικές ώρες και την πόλη της Μοσούλης ύστερα από μάχη μιας εβδομάδας.

Η επαρχία της Νινευή παρέμεινε υπό τζιχαντιστική κατοχή για τρία ολόκληρα χρόνια.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι η πρώην Αλ Κάιντα του Ιράκ και προέκυψε από τη συγχώνευση τζιχαντιστών με πρώην μπααθικούς (αραβοσοσιαλιστές) του Σαντάμ Χουσεΐν.

Σχετικά άρθρα