Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«ΒΗΜΑτοδότης»: Σενάρια «επιστροφής» Καραμανλή

«ΒΗΜΑτοδότης»: Σενάρια «επιστροφής» Καραμανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Κεφαλογιάννης, Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία,

Η έντονη παρουσία καραμανλικών βουλευτών και στελεχών στην εκδήλωση μνήμης του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Μέγαρο Μουσικής αναζωπύρωσε τα σενάρια «επιστροφής» του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με το «ΒΗΜΑτοδότη», ο οποίος αναφέρει:

“Ηταν έντονη η παρουσία καραμανλικών βουλευτών και στελεχών στην εκδήλωση μνήμης του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη προχθές στο Μέγαρο Μουσικής. Ηταν εκεί και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής (φωτογραφία), χαμογελαστός, αλλά αμίλητος, ικανοποιώντας πολλά αιτήματα για σέλφι μαζί του. Και τα αιτήματα για μια φωτογραφία με τον Καραμανλή ήταν πολλά, τόσα που δεν προλάβαινε να τα ικανοποιήσει όλα. Το ζήτημα όμως από αυτή την εκδήλωση δεν ήταν ποιοι παρέστησαν ή ποιοι μίλησαν (ανάμεσά τους και ένας που σπανίως τοποθετείται δημόσια, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης), αλλά το τι ειπώθηκε στα δεκάδες πηγαδάκια, πίσω από τις κάμερες και τους προβολείς. Προτού σας αποκαλύψω τι έλεγαν, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, με αφήγηση ενός από τους συμμετάσχοντες στην εκδήλωση.

Εδώ και καιρό, μου λέει, διακινείται ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση μη κατάκτησης της αυτοδυναμίας (ή ακόμη και νίκης) στις εκλογές από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, τότε είναι πολύ πιθανόν να κληθεί και πάλι ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος θα φέρει την ομόνοια, τη συνεργασία και κυρίως θα διεκδικήσει με δικούς του όρους την εξουσία. Το σενάριο αυτό όντως διακινείται σε πολιτικά αλλά και δημοσιογραφικά γραφεία, πλην όμως ουδείς βγαίνει είτε να το διαψεύσει είτε να το επιβεβαιώσει.

Ετσι ρώτησα τον συνομιλητή μου εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Η απάντηση που μου έδωσε όντως με αιφνιδίασε, αφού είπε ότι ακόμη είναι νωρίς για τέτοιου είδους σενάρια, θα πρέπει πρώτα να ερωτηθεί και ο ίδιος ο Καραμανλής, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν αλλάζει τόσο εύκολα μια ηγεσία (η οποία έχει εκλεγεί από τη βάση του κόμματος), αλλά θα εξαρτηθεί και από το ποσοστό διαφοράς που θα εισπράξει η ΝΔ στις εκλογές από το δεύτερο κόμμα, από το πόσους και ποιας εσωκομματικής κατεύθυνσης βουλευτές θα εκλέξει και βεβαίως προϋποθέτει παραίτηση της σημερινής ηγεσίας. Ρώτησα τον συνομιλητή μου εάν μετέχει και ο ίδιος σε αυτά τα σενάρια γιατί με εντυπωσίασε το γεγονός ότι γνώριζε λεπτομέρειες. Η απάντησή του ήταν (φυσικά) αρνητική. Είπε ότι απλώς το είχε ακούσει και αυτός.

Όλες οι φυλές της ΝΔ

Κατά τα άλλα, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατάφερε έξι χρόνια μετά τον θάνατό του να ενώσει όλες τις φυλές της ΝΔ: καραμανλικούς, μητσοτακικούς, σαμαρικούς, μεϊμαρακικούς, ακόμη και τις φυλές των… επιχειρηματιών. Βεβαίως, πέραν της τυπικής παρουσίας, οι πρώην αρχηγοί της ΝΔ δεν είχαν τον χρόνο (ή τη διάθεση) να συνομιλήσουν μεταξύ τους. Αλλος επειδή ήρθε αργά, άλλος επειδή έφυγε νωρίς, και άλλος επειδή υπήρχε… πολυκοσμία. Πάντως λογιζόταν ως κατόρθωμα να βγάλεις φωτογραφία μαζί με τον Καραμανλή ή ακόμη και με την Ολγα Κεφαλογιάννη. Να σκεφτείτε ότι εις εκ των καραμανλικών στελεχών, ο Γιάννης Παπαθανασίου (ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή), θεωρούσε τον εαυτό του «τυχερό» επειδή, αν και προσήλθε αργά στην εκδήλωση, κατάφερε να βγάλει φωτογραφία με την Ολγα Κεφαλογιάννη.

Θα πρέπει ακόμη να σας πω ότι το παραπάνω σενάριο εντάθηκε μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό, από την παρουσία εκεί όλων σχεδόν των βορειοελλαδιτών βουλευτών που πρόσκεινται στον κ. Καραμανλή, περιλαμβανομένων του αδελφού τού ιδρυτή του κόμματος Αχιλλέα Καραμανλή, του γιου του, βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, καθώς και από τα μηνύματα-αιχμές που άφησε στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής ο Ευ. Μεϊμαράκης. Ξεκίνησε με μια μαντινάδα: «Καλή παρέα και ψυχή ο άνδρας πρέπει να ‘χει, να ξεπερνά λεβέντικα ό,τι και να του λάχει». Και συνέχισε λέγοντας ότι «η ΝΔ είχε πάντοτε κοινωνική ευαισθησία και το απεδείκνυε κάθε φορά. Είναι η παράταξη της λαϊκής, πατριωτικής, φιλελεύθερης χριστιανοδημοκρατικής Δεξιάς, και ταυτότητά της είναι ο ριζοσπαστικός κοινωνικός φιλελευθερισμός με στόχο τον άνθρωπο…». Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του χειροκροτήθηκε και εν συνεχεία πήγε και κάθισε ανάμεσα στον Καραμανλή και στον Μητσοτάκη. Ο μεν πρώτος φάνηκε ότι ήθελε να τον αποφύγει, ο δε δεύτερος τον… χαιρέτησε.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος είχε θερμή χειραψία με τον Κ. Καραμανλή. Μάλιστα, ένας από τους πλέον ακραιφνείς καραμανλικούς αναρωτιόταν «πώς τα καταφέρνει ο Παυλόπουλος να κάνει ομιλίες χωρίς χειρόγραφα».

Σχετικά άρθρα