Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστολή ΥΠΕΞ Συρίας στον ΟΗΕ: Ο Ερντογάν υποστηρίζει και ενθαρρύνει την τζιχαντιστική τρομοκρατία

Επιστολή ΥΠΕΞ Συρίας στον ΟΗΕ: Ο Ερντογάν υποστηρίζει και ενθαρρύνει την τζιχαντιστική τρομοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας εξαπέλυσε την Πέμπτη δριμεία επίθεση στο καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας των τουρκικών βομβαρδισμών στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία.

Το συριακό ΥΠΕΞ απέστειλε επιστολές στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σε αυτές κατηγορεί τις τουρκικές δυνάμεις ότι πραγματοποίησαν δύο νέες επιδρομές στις περιοχές της Αζάζ, Τζιμπρίν και Εχτρίν στα βορειοδυτικά της Συρίας.

Στις επιστολές τονίζεται ότι η νέα τουρκική επιθετικότητα είναι απόδειξη ότι η Τουρκία είναι ο κύριος εταίρος της [τζιχαντιστικής] τρομοκρατίας και φανερώνει ότι η Άγκυρα συνωμοτεί κατά τρόπο που συνιστά σοβαρή απειλή στην περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα.

Το συριακό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η Συρία έχει και στο παρελθόν καταδικάσει την κατοχή συριακών εδαφών από την Τουρκία, πράγμα που επιτεύχθηκε με τη χρήση ενόπλων δυνάμεων και την υποστήριξη, εξοπλισμό και εκπαίδευση ενόπλων τρομοκρατικών ομάδων και επιπλέον έχτισε τείχη που απέκοψαν μέρη της συριακής επικράτειας εις βάρος Σύρων αγροτών.

Η Δαμασκός καταγγέλλει την τουρκική επιθετικότητα και τις επεκτατικές της αυταπάτες, προσθέτοντας ότι η Συρία υπογραμμίζει την απόφαση του λαού και των ενόπλων δυνάμεών της να υπερασπιστούν κάθε ίντσα της επικράτειάς της και να συνεχίσει, με όλα τα μέσα, να αντιμετωπίζει την τρομοκρατία που υποστηρίζεται και ενθαρρύνεται από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα