Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελάχιστα αυξημένη η συμμετοχή στις ευρωεκλογές σε σχέση με την προηγούμενη φορά

Ελάχιστα αυξημένη η συμμετοχή στις ευρωεκλογές σε σχέση με την προηγούμενη φορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γερμανία,

Ελάχιστα αυξημένη είναι η συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στην σημερινή εκλογική αναμέτρηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Στη Γαλλία, η συμμετοχή είχε ανέλθει στις 12 τοπική ώρα στο 15,70%, περίπου μία μονάδα υψηλότερη από τις τελευταίες ευρωεκλογές του 2009 που βρισκόταν, την ίδια ώρα, στο 14,81%.

Στις 12 το μεσημέρι δεν υπήρχαν ακόμη επίσημα στοιχεία για το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές στη Γερμανία, τη χώρα που εκλέγει τους περισσότερους ευρωβουλευτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αναμένεται αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με το 2009, ειδικά στα βόρεια της χώρας.

Μικρή αύξηση παρατηρείται και στην Πορτογαλία με 12,14% από 11,84% που ήταν το 2009.

Στην Κροατία η οποία εντάχθηκε πέρυσι στην ΕΕ, τέσσερις ώρες αφότου άνοιξαν οι κάλπες, είχε ψηφίσει το 7,53% και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες η συμμετοχή αναμένεται να φθάσει στο 20,84%.

Αντίθετα, στην Τσεχία που ψήφισε ήδη, μόλις το 20% προσήλθε στις κάλπες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρακτορείου ειδήσεων CTK.

Η Μάλτα, όπου κατά παράδοση η συμμετοχή είναι μεγάλη, αυτή τη φορά κατέγραψε ιστορικό χαμηλό, ωστόσο η συμμετοχή πλησίασε το 75%.

Στην Πολωνία, ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ψήφισε σήμερα το πρωί, δήλωσε ότι “αν η συμμετοχή ξεπεράσει το 20% δεν θα είναι δραματικό”.

Το 2009, η αποχή ξεπέρασε το 70% στις περισσότερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης και κυρίως στη Σλοβακία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Δημοκρατία της Τσεχίας.

Σχετικά άρθρα