Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

55,3 εκ. Τούρκοι πολίτες στις κάλπες για “ναι” ή “όχι” στη σουλτανοποίηση Ερντογάν

55,3 εκ. Τούρκοι πολίτες στις κάλπες για “ναι” ή “όχι” στη σουλτανοποίηση Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Τουρκία,

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή του Πάσχα περίπου 55,3 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος που διεξάγεται στη γειτονική χώρα για την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης που θα ανακηρύξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε “σουλτάνο”.

Τα εκλογικά τμήμα άνοιξαν στις 7.00 (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) στην ανατολική Τουρκία, ενώ στην υπόλοιπη χώρα άνοιξαν στις 8:00 (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι ψηφοφόροι καλούνται να εγκρίνουν ή να απορρίψουν ένα πακέτο 18 συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που έχουν εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση και θα μεταβάλλουν το πολίτευμα από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική, σε προεδρική δημοκρατία, με μεγάλη συγκέντρωση εξουσιών στον πρόεδρο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Μεγάλη Παρασκευή, παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις.

Η εταιρεία AG του Αντίλ Γκιούρ που προέβλεψε τη νίκη του κόμματος του Ερντογάν στις εκλογές τον Νοέμβριο του 2015, έδωσε 60,8% στο «ναι», έναντι 39,2% στο «όχι», ενώ η εταιρεία Themis έδειξε άνοιγμα του «όχι» με 53,9%, με το «ναι» να περιορίζεται στο 46,1%.

Σχετικά άρθρα