Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας “καρφώνει” ΔΝΤ και Μητσοτάκη: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα, είτε αρέσει είτε όχι

Τσίπρας “καρφώνει” ΔΝΤ και Μητσοτάκη: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα, είτε αρέσει είτε όχι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

«Μετά από χρόνια καταστροφικής ύφεσης η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας, στο υπουργικό ο Αλέξης Τσίπρας. Ενώ τόνισε πως η “Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι”.

Στέλνοντας μήνυμα εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, μίλησε για «εμπόδια και συνήθεις δυσκολίες που θέτουν κάθε φορά γνωστοί μας φίλοι», προσθέτοντας πως «όσο κι αν θελησουν να κωλυσιεργήσουν τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Όπως είπε, στο πεδίο των τεχνικών κλιμακίων, «μπορεί κάποιοι και ιδιαίτερα όσοι έχουν τη βαριά ευθύνη για τις καταστροφικές συνταγές στην οικονομία από το 2010 να παραμένουν αμετανόητοι, όμως η πραγματικότητα τους έχει ξεπεράσει … η πραγματικότητα γύρω μας έχει κάνει τον σκοπό τους παράφωνο».

Συμπλήρωσε δε πως το πραγματικό διακύβευμα δεν παίζεται στον χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων αλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας.

Ενώ επεσήμανε πως «το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουν φορά τα διαγράμματα με πιο αισιόδοξα στοιχεία αλλά η αναπτυξιακή πορεία να γίνει αισθητή στην κοινωνία». «Από σήμερα ξεκινά μια οργανωμένη διαδικασία, για την διαμόρφωση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής τα επόμενα χρόνια, με ορίζοντα το 2021», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Τώρα είμαστε σε θέση να συνθέσουμε την άνοιξη της Ελληνικής οικονομίας. Ώστε τους καρπούς να μην τους απολαύσουν μόνο λίγοι», είπε ο πρωθυπουργός.

«Με ποιο μοντέλο θέλουμε γυρίσουμε σελίδα στην κρίση; Ο στόχος μας πρέπει να είναι η σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες».

«Χρειάζονται πολύπλευρες μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι όλες οι μεταρρυθμίσεις το ίδιο», υπογράμμισε.

«Η χώρα μας παρά το μεγάλο έδαφος που έχασε παραμένει μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες. Η χώρα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερο γεωστρατηγικό σημείο», είπε ο πρωθυπουργός. «Σήμερα έχουμε τις δυνατότητες να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι, παρά την κρίση, η Ελλάδα παρέμεινε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και παρέμεινε όαση ασφάλειας και σταθερότητας παρά την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη γειτονιά μας. Επισήμανε δε ότι αυτά είναι δυο βασικά στοιχεία-πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν πολλαπλώς π.χ. τουρισμός, η Ελλάδα να αποτελέσει βασικό διαμετακομιστικό κόμβο, κ.λπ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι “ορίζοντας της στρατηγικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μπορεί να είναι το 2021 οπότε στόχος είναι να έχει επανέλθει η κανονικότητα τόσο στους αναπτυξιακούς όσο και στους κοινωνικούς δείκτες, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίσης επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση της προστασίας στην εργασία. Η φορολογική ασυλία στον μεγάλο πλούτο, η προστασία των ισχυρών απέναντι στον μικρό και μεσαίο ανταγωνισμό».

Σχετικά άρθρα