Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ειρωνεύονται ότι έφτασαν στα Ίμια δίχως αντίσταση – Προφανώς ήθελαν να τους βυθίσουμε

Οι Τούρκοι ειρωνεύονται ότι έφτασαν στα Ίμια δίχως αντίσταση – Προφανώς ήθελαν να τους βυθίσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Ίμια, Νησιά Αιγαίου, Παραβίαση Χωρικών Υδάτων, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τελούν υπό διάλυση μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, μια διάλυση που φαίνεται και από τις ήττες που υφίσταται ο τουρκικός στρατός από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ενώ η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν έχει πιλότους να πετάξουν τα αεροπλάνα της επειδή πάμπολλοι έχουν φυλακιστεί ως γκιουλενιστές, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αποτελεί μεγάλο “ανέκδοτο” στους ΝΑΤΟϊκούς κύκλους, οι θρασύδειλοι ισλαμιστές προκάλεσαν την Κυριακή το πρωί και για 7 λεπτά προβοκάτσια στα Ίμια.

Η υπό κατάρρευση ερντογανική φούσκα έχει ανάγκη από ενέσεις ηθικού είναι η αλήθεια, μόνο που ο Ερντογάν επιθυμώντας διακαώς να ανυψώσει το ηθικό εμπλέκεται σε περίεργα παιχνίδια με την Ελλάδα που ίσως οδηγήσουν σε στρατιωτική σύγκρουση.

Μια στρατιωτική σύγκρουση που δεν θα είναι ολίγων ημερών, όπως οι περισσότεροι ελπίζουν, νομίζουν ή εύχονται, αλλά ίσως εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

Πράγματι, όσο ο Ερντογάν ακολουθεί την αναθεωρητική νεοοθωμανική πολιτική του, τόσο και πληθαίνουν οι Έλληνες ειδικοί που εισηγούνται να απαντήσουμε με όλο μας το οπλοστάσιο έτσι κι εάν η Τουρκία προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

Όπως σας έχουμε γράψει κι άλλες φορές, η Ελλάδα διαθέτει ισχυροτάτη δύναμη πυρός και παρά τα 8 χρόνια οικονομικής κρίσης διατηρεί τη δυνατότητα να προκαλέσει τεράστια καταστροφή στην Τουρκία.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι τις μεγάλες ελληνικές πόλεις από την Τουρκία τις χωρίζει μια θάλασσα, ενώ οι τουρκικές πόλεις βρίσκονται απέναντι από τα οχυρά των νησιών μας.

Οι Τούρκοι επίσης να μην ξεχνούν ποτέ ότι την ώρα που θα μας χτυπήσουν και θα τους απαντήσουμε, δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι Κούρδοι θα βρουν την ευκαιρία να αρπάξουν τη λευτεριά τους.

Εάν ο Ερντογάν τολμήσει να μας επιτεθεί, η χώρα του θα διαμελιστεί και ο λαός του θα σκορπίσει.

Μετά και το σημερινό γεγονός, με την τουρκική πυραυλάκατο που έκανε… βαρκάδα κοντά στα Ίμια για να φωτογραφηθούν οι Τούρκοι στρατηγοί, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι με τους Τούρκους δεν μπορεί κανείς να συνυπάρξει ειρηνικά και αργά ή γρήγορα θα μας αναγκάσουν να τους χτυπήσουμε με ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Εν τω μεταξύ στην Τουρκία, τα ΜΜΕ προσπαθώντας να αναδείξουν ως είδηση την προβοκάτσια κρουαζιέρα των επιτελών τους στα Ίμια, γράφουν ότι τα τουρκικά πλοία δεν συνάντησαν αντίσταση.

Προφανώς οι Τούρκοι ήθελαν να τους βυθίσουμε την πυραυλάκατο για να “νιώσουν”, στην οποία ηλιθιωδώς είχαν επιβιβάσει όλη τους τη στρατιωτική ηγεσία.

«Πρώτο θέμα» στα τουρκικά ΜΜΕ είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, η επίσκεψη-έκπληξη, στα Ίμια, της τουρκικής πυραυλάκατου, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας.

Η τουρκική πυραυλάκατος παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τη βραχονησίδα των Ιμίων.

Συνοδευόταν από δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, με άγνωστο αριθμό κομάντος.

Η «Daily Sabah» κάνει λόγο για επίσκεψη-έκπληξη στα Ίμια, η οποία σημειώθηκε σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα.

Την ένταση αυτή στις διμερείς σχέσεις, η τουρκική εφημερίδα, στην ιστοσελίδα της, την αποδίδει στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που χαρακτηρίζονται «πραξοκοπηματίες», στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρκική πλευρά αποκρούει τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα επιχείρησε να αποτρέψει την προσέγγιση των Ιμίων από την τουρκική πυραυλάκατο, χρησιμοποιώντας φωτογραφικά ντοκουμέντα, όπως το κάτωθι, που δείχνουν ένα σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής να πλέει δίπλα στην πυραυλάκατο.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η τουρκική επίσκεψη συμπίμπτει χρονικά με την 21η επέτειο του θανάτου τριών Ελλήνων στρατιωτών στα Ίμια, κατά την περίοδο της κρίσης που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 1996.

Για «επίσκεψη-έκπληξη» στα Ίμια (σ.σ. «Καρντάκ», όπως τα αποκαλούν οι γείτονες) κάνει λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση και η «Milliyet», υπογραμμίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι τα τουρκικά σκάφη δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τις ελληνικές δυνάμεις.

Ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη των Τούρκων στρατιωτικών αξιωματούχων στα Ίμια κάνει και η «Hurriyet», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η περιοχή είναι «διαφιλονικούμενη» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα