Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρύζι με κρόκο Κοζάνης

Ρύζι με κρόκο Κοζάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρόκος Κοζάνης, Μαγειρική, Ρύζι, Σαφράν, Συνταγή,

Ας φέρουμε την Ανατολή στο τραπέζι μας ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο. Ρύζι με σαφράν!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Αναμονή: 0 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά

2 φλ. τσαγιού (400 γρ.) ρύζι μπασμάτι
25 γρ. αγελαδινό βούτυρο
3 δαφνόφυλλα
2 φλ. τσαγιού καυτό νερό ή ζωμό λαχανικών
1/4 κουτ. του γλυκού ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το σαφράν σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό σ’ ένα μπολάκι.

Πλένουμε καλά το ρύζι σ’ ένα σουρωτήρι και το στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το ρύζι με τα δαφνόφυλλα. Το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 8 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί τελείως το νερό του.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό ή το ζωμό, το σαφράν, αλατίζουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη θερμοκρασία.

Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να πιει όλο το νερό του.

Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι, καλύπτουμε την επιφάνεια της κατσαρόλας με μια καθαρή πετσέτα και σκεπάζουμε με το καπάκι για περίπου 10 λεπτά προτού το σερβίρουμε. Έτσι θα γίνει το ρύζι μας πιο σπυρωτό.

Σχετικά άρθρα