Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει “παππούδες” στον ιερό πόλεμο

Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει “παππούδες” στον ιερό πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Απελπισμένοι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από τις βαριές απώλειες στα πεδία των μαχών, άρχισαν να στρατολογούν και ηλικιωμένους άνδρες.

Η τρομοκρατική οργάνωση σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα δείχνει ηλικιωμένους άνδρες με γκρίζες γενειάδες και οπλισμένους με τουφέκια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου να εκτελούν αιχμαλώτους.

Τα θύματα είχαν καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία ότι ήταν “άπιστοι”.

Σύμφωνα με το προπαγανδιστικό βίντεο, οι ηλικιωμένοι άνδρες είναι πατεράδες νεαρών τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν κι έπιασαν τα παλιά τους τουφέκια για να εκδικηθούν τους θανάτους των γιων τους.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει χιλιάδες άνδρες στην πολιορκία της Μοσούλης αλλά και δεκάδες χιλιάδες στη Συρία και στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια.

Οι τζιχαντιστές, να υπενθυμίσουμε εδώ, προσπαθούν να αναπληρώσουν τις απώλειές τους στρατολογώντας και παιδιά στρατιώτες.

Τα παιδιά τα έχουν συγκεντρώσει είτε με παιδομαζώματα είτε είναι ορφανά που τους σκότωσαν τους γονείς και τα “υιοθέτησαν” για να τα αναθρέψουν ως “κουτάβια του χαλιφάτου”.

Την Πέμπτη οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εκτίμησαν ότι τουλάχιστον 50.000 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από την έναρξη των αμερικανικών επιχειρήσεων κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Ο Αμερικανός ανώτερος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού που έδωσε τον αριθμό αυτό έκανε λόγο ότι πρόκειται για μια «συντηρητική εκτίμηση».

Ο αξιωματικός, που μίλησε σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός δείχνει πως οι ΗΠΑ πολεμούν με αποτελεσματικότητα την οργάνωση χάρη στις αεροπορικές επιχειρήσεις του Διεθνούς Συνασπισμού του οποίου ηγούνται και της παρουσίας περιορισμένων αμερικανικών χερσαίων στρατευμάτων που επικουρούν τις τοπικές δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα