Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην πρώτη γραμμή του πυρός: Εβδομάδα φωτιά με Ομπάμα και χρέος

Στην πρώτη γραμμή του πυρός: Εβδομάδα φωτιά με Ομπάμα και χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Αναδιάρθρωση Χρέους, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μνημόνιο, Μπάρακ Ομπάμα,

Σε μία από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες για το μεγάλο και… πολυπαραγοντικό στοίχημα της ανάκαμψης της οικονομίας ρίχνεται από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά το ευχάριστο διάλλειμα με σημειολογία στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με την Εθνική Ελλάδος απέναντι από τη Βοσνία.

Η κυβέρνηση βρίσκεται στην αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα, με το βλέμμα όλων να είναι επικεντρωμένο στην ηχηρή παρέμβαση που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για το ελληνικό χρέος και πώς το Μαξίμου θα μπορέσει να την εκμεταλλευθεί για να δρέψει τους καρπούς μέχρι το τέλος του έτους.

Η αναφορά του στην ανάγκη διευθέτησης του χρέους, η αναγνώριση εκ μέρους του των θυσιών του ελληνικού λαού μαζί με το σήμα, συγχρόνως, για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αθήνας, η αφετηρία για πιο γρήγορες εξελίξεις όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν είναι μυστικό πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης συμπυκνώνεται στις ακόλουθες δράσεις μέχρι το τέλος του 2016: Κλείσιμο αξιολόγησης, ανακοίνωση μέτρων για το χρέος στο Eurogroup, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Με τον τρόπο αυτό στο Μαξίμου υπογραμμίζουν πως ξεκινά η αναστροφή του κλίματος, ενώ η οικονομία αποκτά προοπτικές σε καθαρό ορίζοντα δεκαετίας, με το βάρος πλέον να μεταφέρεται στην προσέλκυση επενδύσεων.

Μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα οι θεσμοί, με τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση να εισέρχονται πλέον στην τελική ευθεία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες, προκειμένου να μην υπάρχουν περιθώρια για τους “καλοθελητές” που θα θελήσουν να πάνε πίσω τις αποφάσεις για το χρέος, το οποίο βρίσκεται επισήμως πλέον στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών.

Σχετικά άρθρα