Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και όμως, η ΝΔ συναίνεσε – Είπε δύο “Ναι” για τις τηλεοπτικές άδειες

Και όμως, η ΝΔ συναίνεσε – Είπε δύο “Ναι” για τις τηλεοπτικές άδειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαπλοκή, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Νέα Δημοκρατία,

Μπορεί το ενδιαφέρον να επικεντρώθηκε στο “παρών” και την ξαφνική απομόνωση της Νέας Δημοκρατίας στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ωστόσο η πραγματική είδηση βρίσκεται στα δύο “Ναι” που είπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες για συναίνεση και την βάσεις που είχαν τεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων, η Νέα Δημοκρατία συναίνεσε αλλά όχι με την κυβέρνηση.

Επέμεινε στο “ναι” στις επιταγές των καναλαρχών, αδιαφορώντας για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας, την οποία επικαλείται για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτό ωστόσο είναι το “ναι” το οποίο ανέμεναν στο κυβερνητικό επιτελείο.

Η πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες – με καθυστέρηση 27 ετών – λέει ακόμα ένα μεγάλο “ναι” στις αιτιάσεις των ιδιοκτητών καναλιών.

Προχωρώντας σε μία οβιδιακή αλλαγή στάσης, μετά από θάλασσες κροκοδείλιων δακρύων για τους εργαζόμενους στα κανάλια και το ενδεχόμενο αύξησης της ανεργίας, η πρόταση νόμου της ΝΔ ώ του θαύματος δεν έχει καμία πρόβλεψη για τα εργασιακά.

Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε μίνιμουμ εργαζομένων (400 όπως προβλέπεται στο νόμο Παππά) ή για τις εργασιακές σχέσεις από τις οποίες θα διέπονται οι θέσεις εργασίας.

Έτσι, δύο μήνες μετά τα σχετικά επιχειρήματα υπέρ των εργαζομένων, η ΝΔ διολισθαίνει σιωπηρά στην επίκληση του διευθυντικού δικαιώματος, στην οποία είχε καταφύγει πριν την κατάθεση του νόμου Παππά.

Σχετικά άρθρα