Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 50 άνδρες του στη Μοσούλη για “εσχάτη προδοσία”

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 50 άνδρες του στη Μοσούλη για “εσχάτη προδοσία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 50 τζιχαντιστές μέλη της στη Μοσούλη, στο βορειοδυτικό Ιράκ, που βρέθηκαν ένοχοι προδοσίας.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές που επικαλείται το BasNews, οι εκτελέσεις έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη στρατιωτική βάση Γαζλανί δυτικά της Μοσούλης.

Το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία κατηγόρησε τους τζιχαντιστές για προδοσία επειδή εγκατέλειψαν τις θέσεις τους την ώρα της μάχης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες που εκτελέστηκαν είχαν στρατολογηθεί με βία από το Ισλαμικό Κράτος και δεν ήταν συνειδητά μέλη της οργάνωσης.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Από τις 17 Οκτωβρίου 2016 ο ιρακινός στρατός υποστηριζόμενος αεροπορικά από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει την επιχείριση για την απελευθέρωση της πόλης.

Μέσα στη Μοσούλη είναι εγκλωβισμένοι περίπου 1,3 εκ. κάτοικοι από τους 2 εκ. που είχε η πόλη πριν πέσει στους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα