Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Μηδενική ανοχή σε θέματα ηθικής

Δραγασάκης: Μηδενική ανοχή σε θέματα ηθικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Για συνέδριο δικαίωσης και ευθύνης έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα συνέδριο δικαίωσης διότι η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Από την άλλη ανέφερε ότι είναι ένα συνέδριο ευθύνης, «διότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή ενός ιστορικού εγχειρήματος που στόχο έχει τη δημιουργία μιας Αριστεράς του 21ου αιώνα, ενός νέου υποδείγματος Αριστεράς πέρα τόσο από τη δογματική παράδοση όσο και από τη Σοσιαλδημοκρατία».

“Eίμαστε μια αριστερά που μαθαίνει”

Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο «το οποίο θα ενσωματώνει μαθήματα και εμπειρίες από τη δράση μας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι εκπροσωπούμε μια Αριστερά που δεν είναι αλάθητη, όμως είναι μια αριστερά που μαθαίνει». Έτσι συμπέρανε πως ένα νέον ξεκίνημα δεν είναι μόνο αναγκαίο, αλλά και δυνατό, καθότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ώριμος πιο έμπειρος και πιο ενιαίος.

Ο Γιάννης Δραγασάκης διερωτήθηκε ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος για αν γίνει αυτό. Απαντώντας είπε ότι ως ένα βαθμό παραμένει η χαμηλή δεσμευτικότητα σχετικά με την υλοποίηση των αποφάσεων. Επίσης σημείωσε πως υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία δεν είναι κακό ο δογματισμός και η απολυτότητα. Ένα από αυτά, σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης είναι η μηδενική ανοχή σε θέματα που προσβάλλουν την ηθική και την αξιακή υπόσταση της Αριστεράς. Τόνισε, δε, πως για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η άσκηση εξουσίας δεν είναι επάγγελμα, αλλά ανάληψη ευθύνης.

Σχετικά άρθρα