Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερωτηματικά για τα Σωματεία ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ

Ερωτηματικά για τα Σωματεία ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εταιρείες,

Σημαντικά ερωτήματα με έναν εκ των συλλόγων των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ, προκύπτουν την ώρα που ξεκινούν οι διανομές χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίμαχος σύλλογος είχε εισπράξει χρήματα από ασφαλισμένα μέλη του για να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την προάσπιση των συμφερόντων τους, ώστε μεταξύ των άλλων να είναι μέρος στις τυχόν διανομές που θα γίνονταν. Πρόκειται για αρκετά μεγάλο ποσό εάν αναλογιστεί κανείς ότι για την υπόθεση καταβλήθηκαν χιλιάδες 100ευρα από μέλη του.

Ωστόσο η κατάσταση φαίνεται πως περιπλέκεται καθώς το φως της δημοσιότητας βλέπουν καταγγελίες πως αφενός δεν προχώρησαν στην αναγγελία για τα μέλη του 10, αφετέρου υπήρξαν προτροπές να μην κάνουν αναγγελίες και ότι θα είναι μέσα ούτως ή άλλως στις διανομές, παρά την περί του αντιθέτου πρόβλεψη του νόμου.

Αποτέλεσμα ήταν όσοι ασφαλισμένοι δεν έχουν αναγγελθεί να μην βρίσκονται στους πίνακες διανομής ενώ σχετικές δικαστικές αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί. Έτσι πολλά μέλη του Συλλόγου που δεν αναγγέλθηκαν βρέθηκαν εκτός διανομών, με την πορεία των χρημάτων που έχουν καταβάλει να αγνοείται.

Και ασφαλιστικοί σύμβουλοι και πράκτορες;

Ένα επιπλέον ζήτημα το οποίο προκύπτει αφορά στο γεγονός ότι πολλοί εκ των ασφαλιστών φέρονται σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες να έχουν εισπράξει πολλαπλές προμήθειες για ασφαλιστήρια συμβόλαια, τόσο ως πράκτορες όσο και ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι.

Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος για τις ασφάλειες, ένας ασφαλιστής που είναι ασφαλιστικός σύμβουλος/εργάζεται στο agency μίας εταιρίας μπορεί να είναι μόνο ασφαλιστικός σύμβουλος (και όχι πράκτορας).

Ωστόσο, κάποιοι ασφαλιστές φέρονται να επέλεγαν να πληρώνονται κατα περιπτώσεις ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι (εισπράττοντας παράλληλα και υπερπρομήθεια ως agency manager), ενώ σε άλλες ως πράκτορες μέσω μίας δικής τους εταιρίας (ΟΕ, ΕΕ ή ΙΚΕ), της οποίας μοναδικός ασφαλιστικός σύμβουλος ήταν ο ίδιος.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, προκύπτει μείζον ζήτημα από τους πολλαπλούς κωδικούς, καθώς προκύπτει διαστρέβλωση της αγοράς των πρακτόρων και των ασφαλιστικών συμβούλων και υπάρχει διακριτική μεταχείριση προς όφελος όσων κατά παράβαση του νόμου λειτουργούν με πολλούς κωδικούς και έναντι μίας ασφαλιστικής εταιρίας, ενώ θα έπρεπε να έχουν έναν.

Πολλές μάλιστα προμήθειες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, έχουν εισπραχθεί για ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα οποία οι ίδιοι προέτρεψαν τα μέλη του συλλόγου να μην αναγγελθούν.

Σχετικά άρθρα