Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι συνέλαβαν τζιχαντιστή εμίρη ανάμεσα σε πρόσφυγες

Οι Κούρδοι συνέλαβαν τζιχαντιστή εμίρη ανάμεσα σε πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές,

Οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, οι Πεσμεργκά, συνέλαβαν τη Δευτέρα έναν εμίρη (πρίγκιπα – οπλαρχηγό) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα σε πρόσφυγες που επιθυμούσαν να περάσουν στο ιρακινό Κουρδιστάν. Ο τζιχαντιστής εμίρης υποκρινόταν τον πρόσφυγα.

Ο Ματζίντ Χαλάφ Σιλιμάν παρότι ήταν ντυμένος ως πολίτης έγινε αντιληπτός από τους Πεσμεργκά σε μπλόκο νότια της Μοσούλης ύστερα από έλεγχο που του έγινε.

Ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός βρισκόταν ανάμεσα σε 250 αμάχους που είχαν φτάσει στις κουρδικές γραμμές ζητώντας σωτηρία και ασφάλεια από την τυραννική κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Εκατοντάδες είναι οι Ιρακινοί από την επαρχία Νινευή και από το δυτικό Κιρκούκ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, που τρέχουν προς τις κουρδικές γραμμές για να γλιτώσουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι περισσότεροι άμαχοι είναι κάτοικοι της πόλης Χαουίτζα, η οποία κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος και αναμένεται να δεχθεί επίθεση από τον ιρακινό στρατό.

Σχετικά άρθρα