Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε νέες μειώσεις στους μισθούς των τζιχαντιστών

Το Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε νέες μειώσεις στους μισθούς των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Με την επικράτεια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ συνεχώς να μειώνεται και μαζί της οι πηγές εσόδων των τρομοκρατών, η ηγεσία του ISIS αποφάσισε νέες μειώσεις μισθών στους τζιχαντιστές.

Την Παρασκευή, τέλος Σεπτεμβρίου, το Ισλαμικό Κράτος διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να καταβάλλει τους ήδη μειωμένους μισθούς στους τζιχαντιστές του.

Σύμφωνα με το ιρακινό Al Sumaria News, το Ισλαμικό Κράτος πλήρωσε τον Οκτώβριο μισούς μισθούς στους άνδρες του στην πόλη Χαουίτζα, στα νοτιοδυτικά της επαρχίας Κιρκούκ του Ιράκ.

Οι τρομοκράτες εισέπρατταν πολλά χρήματα από το λαθρεμπόριο κλεμμένου πετρελαίου από τη Συρία και το Ιράκ που έκαναν με την Τουρκία.

Αυτή η κερδοφόρα επιχείριση, που γινόταν σε συνεργασία με μέλη της οικογένειας Ερντογάν, υπέστη αρχικά τεράστιο πλήγμα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και στη συνέχεια από τα εδάφη που έχασαν μαζί με πετρελαιοπηγές.

Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε -μήπως και συγκεντρώσει χρήματα- να μετατρέψει και 13 ποινές φυλάκισης ή μαστιγώματος σε εξαγοράσιμες, δηλαδή σε χρηματικά πρόστιμα.

Τη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά την έπαθε το Ισλαμικό Κράτος όταν έχασε πριν λίγο καιρό την πόλη Καγιάρα, νότια της Μοσούλης.

Το πετρέλαιο της Καγιάρα χρηματοδοτούσε το 80% του προϋπολογισμού των τρομοκρατών.

Σχετικά άρθρα