Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Μετά τις γερμανικές εκλογές αποφασίζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Bloomberg: Μετά τις γερμανικές εκλογές αποφασίζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Εκλογές, Κριστίν Λαγκάρντ, Μνημόνιο,

Μια ακόμη «βόμβα» το απόγευμα της Παρασκευής από το ΔΝΤ, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το Ταμείο είναι πολύ πιθανόν να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα πριν τις γερμανικές εκλογές.

Η είδηση έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις που έκανε πριν από μερικές ημέρες ο Β. Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι το θέμα του χρέους δεν είναι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι σε κάθε περίπτωση αυτό θα εξεταστεί μετά το φθινόπωρο του 2017, μετά δηλαδή τη διεξαγωγή των γερμανικών ομοσπονδιακών εκλογών, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει εν τέλει στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το ΔΝΤ μπορεί να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις γερμανικές εκλογές», σημείωσε ωστόσο ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, μιλώντας στο Bloomberg.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα μετέδωσε η γερμανική Bild, αυξάνονται οι αντιδράσεις και η δυσθυμία στο στρατόπεδο των συντηρητικών βουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της κ. Μέρκελ, για το γεγονός ότι τη στιγμή που εκταμιεύονται δισεκατομμύρια για την Αθήνα από το Βερολίνο, το ΔΝΤ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το ρόλο του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν πέρυσι στη γερμανική Bundestag για την έγκριση του τρίτου πακέτου διάσωσης, μία από τις βασικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα αποτελεί όρο για τη συμμετοχή του Βερολίνου.

Το πράγματα βεβαίως περιπλέκονται, μετά τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης για την ελληνική οικονομία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτήν, το Ταμείο αμφισβητεί για ακόμη μία φορά τη βιωσιμότητα του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ σημειώνει ότι προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά το ελληνικό χρέος θα απαιτηθεί πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο άμεση ελάφρυνση από αυτήν που η ΕΕ δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει.

Σχετικά άρθρα