Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: Ετοιμάζουμε γιγαντιαία επιχείρηση κατά των Κούρδων

Τσαβούσογλου: Ετοιμάζουμε γιγαντιαία επιχείρηση κατά των Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,

Η Άγκυρα προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία της ενάντια στις κουρδικές ένοπλες ομάδες νότια της χώρας. Αυτό δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον σαουδάραβα ομόλογό του, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αl Arabiya.

Από τις 24 Αυγούστου πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία

Υπενθυμίζεται πως από τις 24 Αυγούστου, η Τουρκία πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία. Δηλωμένος στόχος των επιχειρήσεων αυτών η καταπολέμηση του ISIS, ωστόσο είναι σαφές πως η Άγκυρα θέλει να εξουδετερώσει και να αποτρέψει τις κουρδικές δυνάμεις που δρουν στη Συρία να προχωρήσουν δυτικά του ποταμού Ευφράτη.

Σημειώνεται ακόμη πως τη διεύρυνση των επιχειρήσεων στη Συρία είχε προαναγγείλει την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τζανικλί.

Οι δυνάμεις που στηρίζονται από την Τουρκία μπορεί να προχωρήσουν περαιτέρω στα ενδότερα της Συρίας, μετά την διασφάλιση μιας έκτασης 90χλμ στην επικράτεια της βόρειας Συρίας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων δήλωσε ο Τζανικλί.

Νωρίτερα, σε μια δήλωση – βόμβα προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι τα τουρκικά στρατεύματα είναι έτοιμα να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ προκειμένου να διεισδύσουν στις περιοχές του ISIS και να εισβάλλουν στην πρωτεύουσα του Χαλιφάτου, Ράκκα.

Ο Ερντογάν, τόνισε ότι ο Μπαράκα Ομπάμα πρότεινε «την πιθανότητα κοινής στρατιωτικής δράσης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης, κατά τη σύνοδο των G20. Ο Ομπάμα θέλει να κάνουμε κάποια πράγματα τα οποία συγκεκριμένα αφορούν την Ράκκα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα