Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικολόγοι Πράσινοι: “Θα έχουμε υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολλά χρόνια”

Οικολόγοι Πράσινοι: “Θα έχουμε υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολλά χρόνια”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, ΕΣΠΑ, Μάγκυ Δούση, Οικολόγοι Πράσινοι,

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για νέες θέσεις εργασίας μέσω ΕΣΠΑ, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, τόνισε:

«Στο πλαίσιο των προεκλογικών εξαγγελιών και μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός ανακοινώνει τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας…

Η αλήθεια είναι ότι από τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και από την καθημερινή «ενημέρωση» των media έλειπε η οποιαδήποτε αναφορά σε μια πιθανή μείωση της ανεργίας και της φτώχειας.

Αυτό δεν αποτελεί αβλεψία αλλά σκόπιμη αποσιώπηση των μακροχρόνιων κοινωνικών επιπτώσεων που έχει η οικονομική πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια.

Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται πως η όποια οικονομική ανάκαμψη σημειωθεί από το 2014 και μετά, θα συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολλά χρόνια, εξέλιξη που θα καταδικάσει σε μακροχρόνια φτώχεια ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού.

Το εν λόγω στοιχείο επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές εντός και εκτός Ελλάδας, με τελευταία την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour Organization – ILO) η οποία αναφέρει πως η κατάσταση της απασχόλησης στην Ελλάδα παραμένει αδύναμη και απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν για να βελτιωθεί. Όλες οι σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως απαραίτητες προϋποθέσεις για διαρκή και υγιή οικονομική ανάκαμψη είναι η πολιτική και κοινωνική ομαλότητα, η δυναμική εγχώρια ζήτηση, το σταθερό φορολογικό περιβάλλον, οι θετικές προοπτικές μιας άλλου είδους ανάπτυξης»

Σχετικά άρθρα