Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρόμος στην Τουρκία! Ο Ερντογάν συνέλαβε 12 κεμαλικούς μέλη του CHP

Τρόμος στην Τουρκία! Ο Ερντογάν συνέλαβε 12 κεμαλικούς μέλη του CHP
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Πέφτουν οι μάσκες στην Τουρκία. Η υποτιθέμενη “κάθαρση” του κράτους από τους οπαδούς του “μετριοπαθούς” ισλαμιστή ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν κι από το “παράλληλο κράτος” του, που υποτίθεται διοργάνωσε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, πέρασε φανερά και στην κεμαλική αντιπολίτευση.

Όπως γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκιούρτ στο Twitter, συνελήφθησαν στην επαρχία Ισπάρτα (Σπάρτη ή Βάρις στα βυζαντινά χρόνια) της δυτικής Τουρκίας 12 μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), για σχόλια που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία. Υποτίθεται ότι είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό (για τις τουρκικές προδιαγραφές) κόμμα. Είναι οι γνωστοί μας κεμαλικοί, δηλαδή οι οπαδοί και συνεχιστές του κοσμικού κράτους που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Από την πρώτη στιγμή ήταν ολοφάνερο ότι η ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας είχε σκοπό να “μαζέψει” όλους τους αντιφρονούντες κι όχι μόνο τους οπαδούς του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης “έπαιξαν” το παιχνίδι του Ερντογάν, δηλαδή της συμπαράταξης στο πλευρό του κατά του πραξικοπήματος, για να μην μπουν και επίσημα στη “λίστα” των εχθρών. Από ό,τι φαίνεται όμως ήταν πάντα στη “λίστα Ερντογάν”.

Η σύλληψη 12 μελών της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι υπάρχει σε εξέλιξη ισλαμιστικό ερντογανικό πραξικόπημα αλλά και προκαλεί μεγαλύτερες ανησυχίες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη γειτονική μας χώρα που διέρχεται βαθύτατη πολιτική κρίση.

Σχετικά άρθρα