Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Έλληνες φοβούνται περισσότερο την οικονομική κρίση από το ISIS

Οι Έλληνες φοβούνται περισσότερο την οικονομική κρίση από το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Έρευνα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Οικονομική Κρίση, Τζιχαντιστές,

Οι Ευρωπαίοι ερωτώμενοι για τις απειλές με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες τους, και έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε σοβαρά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η οικονομική αστάθεια καθώς και το ζήτημα του προσφυγικού, απαντούν ότι θεωρούν πως το Ισλαμικό Κράτος είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center.

Οι ερωτηθέντες σε 9 από τις 10 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, είπαν ότι βλέπουν τον ISIS, ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο, με το 93% των Ισπανών και το 91% των Γάλλων να χαρακτηρίζουν την ομάδα ως μια «σοβαρή απειλή».

Οι περισσότερες από τις έρευνες διεξήχθησαν τον Απρίλιο, έναν μήνα μετά το χτύπημα των ISIS στο μετρό και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπου 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν μια ημέρα μετά το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο της Φλόριντα όπου 49 άτομα σκοτώθηκαν.

Οι ερωτηθέντες στην Ελλάδα, ήταν οι μόνοι που δεν τοποθέτησαν τον ISIS στην κορυφή της λίστας με τις απειλές. Το 95% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν απάντησε ότι η παγκόσμια οικονομική αστάθεια είναι αυτή που θέτει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χώρα.

Ισχυρό ποσοστό στη λίστα των 10 χωρών λογίζει την παγκόσμια κλιματική αλλαγή ως μια μεγάλη μαζική απειλή αλλά η έρευνα του Pew έδειξε έντονες διαιρέσεις εντός της Ευρώπης σε σχέση με το προσφυγικό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό της Γερμανίας και της Σουηδίας σε σχέση με το μέγεθος της απειλής που πιστεύουν ότι απορρέει από το προσφυγικό.

Συγκριτικά με τις άλλες χώρες, μόνο το 31% των Γερμανών και 24% των Σουηδών απάντησε ότι θεωρεί απειλή τους πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι οι δύο χώρες έχουν υποδεχτεί περισσότερους πρόσφυγες από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στην Πολωνία, το 73% των ερωτηθέντων τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας με τις απειλές τους πρόσφυγες που καταφθάνουν από εμπόλεμες χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ, ποσοστό που συμφωνεί με αυτούς που θεωρούν το Ισλαμικό Κράτος ως κορυφαία απειλή για τη χώρα.

Τέλος, περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στις 10 χώρες συγκαταλέγει τις εντάσεις με τη Ρωσία, καθώς και την ολοένα αναδυόμενη Κίνα ως μια σημαντική απειλή για τις χώρες.

Σχετικά άρθρα